Wifi etkinleştirelemiyor

İyi forumlar arkadaşlar. Pardus 20 sürümünde kurumda bağlı olan All in one ve 2 adet laptobumuz var,zaman zaman wifi ile bağlandığında wifi etkinleştirilemedi ya da internet bağlantısı etkinleştirilemedi diye sorun alıyoruz kablolu bağlantıda nadirende olsa bu sorun oluyor ama wifi ile bağlı olanlarda sık sık karşılaşıyoruz,modemi kapatıp açtığımızda sorun düzeliyor,benim merak ettiğim bunun sebebi nedir ve bunu modem kapatıp açmadan düzeltme şansımız var mıdır? Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,iyi forumlar.

Hocam ramlerde sıkıntı olmasının ihtimali yok çünkü tek bir bilgisayarda olmuyor 3 tane bilgisayarda oluyor 2 si laptop biri masaüstü wifi düşüyor diye kablo taktım fakat kabloluda düşüyor,sadece zaman aralığı uzadı yani önceden 2 saatte düşüyorduysa wifide kabloda 2 güne çıktı,ip adresleri çakışıyor olabilir dediğiniz gibi onu deneyeceğim,arayüzden wifi kapatıp açtığımda da olmuyor onuda denedim.

Merhaba,

WiFi bağdaştırıcınız ne marka/model, sorabilir miyim?

1 Beğeni

Uçbirime lspci yazıp çıktısını gönderebilirsiniz @HitenMitsurigi Bey.

1 Beğeni

1 Beğeni

Bağlantımda problem olunca modemi köprü moduna alıp 2 gün bekliyorum.

Açılış CD’si ile Memtest’i bir kez çalıştırın ve bitmesini bekleyin, bitti yazınca çıkın. Bios ayarlarında kullanmadığınız dahili aparatları kapalı gösterin. Örneğin disket sürücüsü, dahili ses kartı, dahili ekran kartı, dahili, dahili ağ kartı…

RAM arızalıysa da sık sık wifi düşer. Memtest de yapın galiba pardus live cd de var o seçenek.

Hocam belki IP alamıyor olabilir. IP sabitlemeyi denediniz mi? Mesela 192.168.1.100 yapın ipv4’ü.

Merhabalar; Hocam 2 laptopda sorun yaşıyoruz demişsiniz… Fikrimce ikisindede ram arızası ihtimali düşük gibime geliyor. nmtui arayuzunden bağlantıyı etkinleştir seceneği ile devredışı bırak / etkinleştir işlemi yapın aynı işlemi grafik arayüzde yapabilirsiniz yada nmcli ile komut satırındanda yapabilirsiniz. Benzer sorununu zaman zaman kablolu bağlantıdada karşınıza çıkması dhcp ile ilgili bir sorun olma ihtimalinide düşündürüyor. Sabit ip ile de deneyebilirsiniz. Debianda network ayarlarını ifupdown ile yapıyordum ve benzer problemlerle karşılaşıyordum. Network manager kullanmam sorunu çözmüştü. Fakat pardusta network manager default olarak kullanılıor. Son ihtimal modemle ilgi bir sorunda olabilir. Umarım çözüm sağlarsınız. Kolay gelsin.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.