merhaba arkadaşlar.
hayatımda ilk kez pardus yükledim. çok beğendim ama wifi görmüyor.
ne yapmam gerekiyor ? yardımcı olursanız sevinirim
Wifi yintelefondan mı yoksa modem den mi giriyorsunuz?
wifi görmemesi Pardus veya Gnome’la ilgisi yok.
Kısaca özetliyorum:
free ve non-free denen bir konu var.
wifi sürücüleri ‘non-free’ sınıfına giriyor.
Pardus ekibi gelecek versiyonlara kurulum sürecinde aynı Ubuntu’da olduğu gibi wifi’yi otomatik tanıyan bir pencere eklemesi gerekiyor, yani kurulum media dosyası içine biraz ‘non-free’ driver atılırsa sorun çözülür.
Benzer bir sorun bende de var. Donanım sorunu var gibi. Hatta başka dağıtımlarda da benzer sorunlar yaşıyorum, donanımım "qualcomm atheros qca6174 802.11ac wireless network adapter ". Birkaç yöntem denedim ancak sürücü sahipli olduğu için aynı nvidia sürücüleri gibi uyumsuzluk gösteriyor sanırım. Özellikle bir miktar indirme yaparken internet kopuveriyor.
konu kapanmasın diye bende çözüm arıyorum.
Pardus 23 kurulu. Dual band +bluetooth usb wifi adaptör aldım.
driver adresi bu olduğunu söylüyor satıcı.
synaptic ile kurulum yapılmıyor mu hızlıca ?
yardım edin lütfen!
#driver #driverkurulum #wifi
arkdaşlar merhablar, öncelikle sizin wifi kartınızın marka ve modelinin bilmesi gerekiyor. Şu ağalıdaki komutla konsoldan aldığınız çıktıyı buraya ekleyebilir misiniz?
lspci
selam bize bilgisayarının markasını ve modelini söylersen sana bu konuda daha fazla ve daha doğru bir şekilde dönüş sağlayabiliriz eğer ki bir sorun olursa lütfen bize yazmaktan çekinme iyi parduslu günler geçirmeni dilerim.
Modem’de de telefonda da bir değişiklik olmuyor, mesele donanımın kendisi, bazen görmüyor, bazen görüyor. İnternetten bir şeyler indirirken kopmalar oluyor. Mecburen kablo çekmek zorunda kaldım, modemden.
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor DRAM Controller (rev 06)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor PCI Express x16 Controller (rev 06)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 06)
00:03.0 Audio device: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller (rev 06)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB xHCI (rev 05)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #3 (rev d5)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #4 (rev d5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM86 Express LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family 6-port SATA Controller 1 [AHCI mode] (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GM107M [GeForce GTX 960M] (rev a2)
07:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros QCA6174 802.11ac Wireless Network Adapter (rev 20)
08:00.0 Ethernet controller: Broadcom Inc. and subsidiaries NetLink BCM57780 Gigabit Ethernet PCIe (rev 01)