arkadaslar belki vardır ama ben bulamadım
windeki hizmetler benzeri bir uygulama var mi
mesela devrede olan calısan uygulamaları server ları gormem lazım
saygılar
arkadaslar belki vardır ama ben bulamadım
windeki hizmetler benzeri bir uygulama var mi
mesela devrede olan calısan uygulamaları server ları gormem lazım
saygılar
guzel uygulamaymıs ama ben Pardusda calısan uygulamaları ve ozellıkle veritabanı server hizmetlerı devredemı onu kontrol etmek ıstıyorum Pardus menude gorev yöneticisi buldum uygulamaları gosterıyor
ama hizmetlerı kontrol edebilecegim bir sey bulamadım
saygılar
Ben yanlış anlamışım. Wine ile çalışan hizmetler olarak anlamışım.
sudo systemctl list-units --type service
komutu ile listeledikten sonra ihtiyaç duymadığınız ve sistem için önemli olmayan servisleri sudo systemctl stop servis-adi
komutu ile durdurup sudo systemctl disable servis-adi
komutu ile açılışta otomatik başlatılmasını engelleyebilirsiniz.sudo systemctl start servis-adi
komutunu kullanabilir, açılışta otomatik başlaması için sudo systemctl enable servis-adi
komutunu çalıştırabilirsiniz.LAMP gibi uygulamaları tek tek çalıştırmaksa amacınız, direkt hosting paneli kurarak daha kolay bir yönetim sağlayabilirsiniz
sizce parmak iz sensörü için ne yapılmalı pardus 21.4 dede 23.1 dede denedim ama parmak iz sensörün devreye almadım sizce ne yapmalı açılışta parmak iz ile giriş Yapmak istiyorum ama olmuyor
ubuntu 18.4 deste veriyor cihazın üreticisi hata 20.4 için de vermiş
Parmak izi sensörünü üreten firma Linux için sürücü desteği sağlayacak hepsi bu. Üretici firmanın sunmadığı bir şeyi biz anca tersine mühendislik vs yapıp da bir şeyler ortaya çıkarabiliriz, ki o da büyük bir zaman kaybı ve uğraşmaya değmez.
Yani ya sürücüsü olan bir donanım kullanın, veya o donanımı kullanmayın. Bu diğer bütün sistemlerde de var. Örneğin sadece mac destekleyen bir yazılım/donanımı diğer sistemler açmıyor, sırf bunun için o sistemin kendi pazarı oluyor. Biz de Linux’un pazarına uygun cihazlar alarak bunu çözebiliriz.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.