Merhaba, C sürücünde Windows D sürücüsünde kişisel dosyalarınız varsa kurulumu ayıracağınız E sürücüsüne yapmanız gerekirdi. D sürücünüz biçimlendirilmiş ve o bölüme Pardus yüklenmiş sanırım…
Pardus içerisinde testdisk uygulaması ile verilerinizi kurtarmayı deneyebilirsiniz.
Selâmün Aleyküm,
100 gb’ı ne zaman ayırdınız?
Kurulumdan önce gönderdiğiniz fotoğraftaki yerden ayırmanız gerekirdi. Eğer kurulum esnasında “Disk Bölümle” kısmındayken ayırdıysanız: bu bölümde boş diskleri ayırabilirsiniz, dolu bir diski ayırmak için önce biçimlendirilmesi gerekir. Diski seçip sil diyorsunuz sonra birleşen bölümü ayırıyorsunuz.
Eğer bu şekilde yaptıysanız silinmiştir. (İçini sıfırlar ile doldurmadıysanız hâlâ kurtarabilirsiniz. İçini sıfırlarla doldurmak için biçimlendirmede sizin seçmeniz gerekiyor.)
Ve aleyküm selam.
Maalesef kurulum esnasında D’den ayırdım. O yüzden D uçmuş (Gerçi ben ilk defa böyle durumla karşılaştım.)
Disk yönetiminden tekra D atamak istediğimde, ‘‘diskte bulunan bölüm sayısı zatn üst sınırda olduğundan, bu ayrılmamış alanda yeni bir birim oluşturamazsınız’’ , şeklinde bir uyarı alıyorum. Tabi bu işlem bir işe yarar mı biliyorum. Yani anlayacağınız bu işlerde usta değilim.
Sizlerden ricam , veri kurtarma programları hariç , Dyi geri getirme ya da kurtarma olanağım varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Yok eğer mümkün değilse , resimde de görülen 264 gblık siyah alanı , tekrar nasıl kazanabilirim; gerek yeni boş bir D gerekse C’ye ya da linuxa bağlama anlamında.
TestDisk güçlü bir kurtarma programıdır. Bozulmuş disk alanlarını, format atılmış alanları düzeltir ve geri getirir. TestDisk paketi içerisinde gelen PhotoRec ise silinmiş dosyaları kurtarmak için geliştirilmiş bir dosya kurtarma programıdır.