WİN7de D KAYBOLDU

kolay gelsin

pardus 19.4_1 sürümünü win 7 yanına kurdum

win 7 c ve d olmak üzere iki bölümden oluşuyordu

D 'de resimlerim videolarm , belgelerim vb vardı

kurulum aşamasında , pardus için D’den 100 gb aldım

kurulumdan sonra windowsa baktığımda Dyi bulamadım

dosyalarımı nasıl kurtarabirim

yardımcı olabilir misiniz

[url=https://hizliresim.com/Sp0pcQ][/url]

Merhaba, C sürücünde Windows D sürücüsünde kişisel dosyalarınız varsa kurulumu ayıracağınız E sürücüsüne yapmanız gerekirdi. D sürücünüz biçimlendirilmiş ve o bölüme Pardus yüklenmiş sanırım…

Pardus içerisinde testdisk uygulaması ile verilerinizi kurtarmayı deneyebilirsiniz.

1 Beğeni

Selâmün Aleyküm,
100 gb’ı ne zaman ayırdınız?
Kurulumdan önce gönderdiğiniz fotoğraftaki yerden ayırmanız gerekirdi. Eğer kurulum esnasında “Disk Bölümle” kısmındayken ayırdıysanız: bu bölümde boş diskleri ayırabilirsiniz, dolu bir diski ayırmak için önce biçimlendirilmesi gerekir. Diski seçip sil diyorsunuz sonra birleşen bölümü ayırıyorsunuz.

Eğer bu şekilde yaptıysanız silinmiştir. (İçini sıfırlar ile doldurmadıysanız hâlâ kurtarabilirsiniz. İçini sıfırlarla doldurmak için biçimlendirmede sizin seçmeniz gerekiyor.)

1 Beğeni

Ve aleyküm selam.
Maalesef kurulum esnasında D’den ayırdım. O yüzden D uçmuş :frowning: (Gerçi ben ilk defa böyle durumla karşılaştım.)
Disk yönetiminden tekra D atamak istediğimde, ‘‘diskte bulunan bölüm sayısı zatn üst sınırda olduğundan, bu ayrılmamış alanda yeni bir birim oluşturamazsınız’’ , şeklinde bir uyarı alıyorum. Tabi bu işlem bir işe yarar mı biliyorum. Yani anlayacağınız bu işlerde usta değilim.

Sizlerden ricam , veri kurtarma programları hariç , Dyi geri getirme ya da kurtarma olanağım varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Yok eğer mümkün değilse , resimde de görülen 264 gblık siyah alanı , tekrar nasıl kazanabilirim; gerek yeni boş bir D gerekse C’ye ya da linuxa bağlama anlamında.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

PhotoRec ile veri kurtarma ;

https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=PhotoRec_ile_veri_kurtarma#TestDisk_ve_PhotoRec_nedir.3F

TestDisk güçlü bir kurtarma programıdır. Bozulmuş disk alanlarını, format atılmış alanları düzeltir ve geri getirir. TestDisk paketi içerisinde gelen PhotoRec ise silinmiş dosyaları kurtarmak için geliştirilmiş bir dosya kurtarma programıdır.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.