Windows 10 Dual boot kurulum

Merhaba

Lenovo masa üstü bilgisayarım ssd boş boyutu 179 GB windows 10 üzerinden yönet dediğimde küçültülecek alan 5021 mb olarak gözüyor.Bu neden olabilir.???

1 Beğeni

Win7’den sonrası Win8, Win10, Win11 için Linux Dual boot tavsiye etmiyorum, sabit alanı paylaşamıyorlar, ikiside patron benim diyor, aralarında rekabet oluyor, mümkünse ayrı disklerde yani ayrı cihazlarda kullanmaya çalışın.

Benim evde 3 pc var.Dual Boot olarak kullanıyorum.Sony vaio da Pardus yüklü SamsungR580 de Open suse yüklü Lenovo masa üstüne de yüklemek istedim.Sağlık olsun belki ilerde kurarım pardusu

1 Beğeni

Kurulumu gerçekleştirirken “yanına kur” demeyip partisyon oluşturmayı ve kuruluma bu şekilde devam etmenizi öneriyorum. Bu şekilde bir sorun olacağını sanmam.

Gömülü windows 10 yüklü Partition oluşturmak istediğimde 5021 mb bir alan gösteriyor.

Canlı pardus ile açıp gparted uygulaması ile windowsun bulunuğu alanı seçip istediğiniz kadar küçültebilirsiniz. Disk dolu ise küçülmez.
Geri kalan boş alana 2gb swap alanı açın geri kalanıda ext4 olarak biçimlendirin.
Masaüstündeki kuruluma tıklayıp el ile disk seçiminde ext4 olarak biçimlendirdiğiniz yeri seçin.

2 Beğeni
  1. Windows 10 yüklü olarak satılan bir ASUS dizüstü bilgisayarda yıllardır birden fazla Linux işletim sistemi kullanıyorum sorunsuz olarak.
  2. İşe Windows 10 içinden boş disk alanı yaratmakla başlamak en iyisi. Sizin sorun büyük ihtimalle takas dosyasının disk üzerinde bulunduğu sabit konumundan kaynaklanıyordur. Dolayısıyla, takas dosyası ayarının sabit boyutlu olmamasını ya da belki en iyisi Windows için ayrılan disk alanını küçültme işlemi tamamlanıncaya dek takas dosyası kullanmamayı seçerek bilgisayarı yeniden başlattığınızda bu sorun çözülebilir muhtemelen.
1 Beğeni

Yorumlarınınız için teşekkür ederim…

1 Beğeni

dual boot nasıl yapılır

1 Beğeni

Güzel döküman.Emeğine sağlık

1 Beğeni