Deneyimli bi kullanıcıyım hp (model p0e93ea) bilgisayarıma bios da boot ile ilgili her ayarı denememe rağmen pardus u Flashdan boot edemedim. Sadece flashı değil kendi harddiskkinden bile deneyince işletim sistemi yok başka aygıt takın hatasını alıyorum. sadece windows boot manager ile windowsu boot yapıyor. Sorunu anlamadım önceki pcme bu yolla pardus yüklemiştim şimdi ise sanki elbirliğiyle karşı koyuyor PC .
DVD - Cd ile Pardusu kurmayı denediniz mi…
Hayır ıso to USB adlı programla( pardusun sitesindeki) USB te yazdırdım sadece
Yazdırmak için rufus veya unetbootin deneyip bilgi verebilir misiniz?
Bios - Boot menüsündeki aşağıdaki seçenekleri kontrol ediniz.
Fast Boot > Disable
Launch CSM > Enable şeklinde değiştirerek,
Boot option #1i usb veya usbnizin ismi (legacy)
Ayrıca BIOSunuzun security bölümünde aşağıdaki satır var ise şu şekilde değiştiriniz;
Secure Boot Control > Disable
Öncelikle sucure boot kapalı diğer yazdıklarınız biosda yok uefi boot order devre dışı bırakılamıyor legacy boot desteği açık ve flash ilk sıra ayarlı böyle yaptım ıso programı pardusun sitesindeki olan. rufus vs denemedim flash sandisk cruzer blade 16 GB ve bununla uğraşıken bozuldu çünkü bir kaç defa boot için yazdırmam gerekti
Sorunu çözdüm .PC yeni ama bana pardus live durumunda iken pek hızlı gelmedi uygulamaların açılış hızları ve efektler aynı windows un kasvetli hali var. Neyse wine kurup windows oyunları oynanıyormuş ekran kartı sürücüsü yok linux kendi tanıyormuş ya o yüzden oyunlarda performans ne şekilde değişir?