Windows 11 olan bilgisayara Pardus 23.3 kurulumu

Merhaba,
Windows 11 cihaza Pardus 23.3 kurmaya çalışıyorum.
Daha önce oluşturulan konular yardımcı olamadığı için sormak istiyorum. Rufus’dan sonra biosda gelen ekran fotoğrafları aşağıda. Kurulumla ilgili metin ve videolarda eski sürüm bilgileri var. Aşağıdaki seçeneklerden hangisini seçmeliyim? Ya da ne yapmalıyım?

Bilgisayarıma ait bilgiler:
Cihaz adı Lenovo Thinkbook 14 G6 IRL
İşlemci 13th Gen Intel(R) Core™ i7-13700H 2.40 GHz
Takılı RAM 16,0 GB (kullanılabilir: 13,5 GB)
Sistem türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci

1 Beğeni

Windows’u tamamen kaldıracak mı, yoksa yanına mı kuracaksınız? Ayrıca Rufus yerine Ventoy kullanmalısınız?

Ek bir bilgi daha:

Lenovo, yeni nesil bilgisayarlarından artık klasik bios’u kaldıracağını ve sadece UEFI’yi destekleyeceğini duyurmuştu. Lenovo alırken bunu da gözönünde bulundurun. Bu bilgisayarlarda artık sadece UEFI’li kurulum yapabileceksiniz.

1 Beğeni
  1. ekran görüntüsü

Evet, Pardus USB bellek seçilip devam edilir. Önce Pardus’un bu bilgisayarda nasıl çalıştığına bakıp çalışan/canlı oturum içinde kuruluma geçmekte fayda var.

Windows’un yanına kuracağım.

Eğer bilgisayarda birden fazla sabit disk yoksa, önce Windows’ta disk bölümleme yapıp Pardus için ayrı bir bölüm, hatta bazen Windows’tan, bazen Pardus’tan kullanılacak kişisel dosyalar için de ayrı bir bölüm oluşturmak yarar olabilir.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.