Windows dahil Raspberry Pi OS'unkinden Daha İşlevsel ve Sâde Panel Kullanmadım!

Windows dahil Raspberry Pi OS’unkinden daha sâde ve aynı anda işlevsel Panel (Görev Çubuğu) kullanmadım!

CPU, GPU ve İşlemci Sıcaklığımı gösteriyor. Bir de RAM kullanımını gösterse hârika olacakmış, ama yer kapladığı için rahatsız mı ederdi bilmem. O beyaz kutuların içinde rengini keyfinize göre değiştirebildiğiniz grafikler akıyor! Ben sâde sevdiğim için “gri” renkte bıraktım. Şu anda bir aktivite olmadığı için görünmüyor, ama bilgisayarın işlem yükü arttığında o grafikler yukarılara doğru dalgalanarak çıkıp akıyor!

Tarih göstergesi yok, ama fotoğrafa da eklediğim gibi fare imlecini saatin üzerine getirince küçük bir takvim çıktığı için yokluğunu hiç hissetmedim.

raspberry pi panel sağtarafı

Fakat Raspberry Pi OS Masaüstünde en nefret ettiğim şey olan ve arayüzünde değiştirme ayarı bulunmayan o iğrenç “GRİ” renk takvim hemen keyfimi kaçırıyor!

Kapasitesi yüzünden olabilecek en basit masaüstünü kullanmasına hiç bir diyeceğim yok. Sâdece gri renkten nefret ederim!

LMDE ile koyu griden bile nefret ettim!

Neyse ki o masaüstü bilgisayarımda olduğu için kolayca tema ve renk değiştirebiliyorum.

Pardus 25 Gnome panelini de olabildiği kadar benzer yapmaya çalıştım, ama maalesef olmadı!

Ekran Görüntüsü 2025-11-28 17-41-40

Sağ tarafın ikonlarını kutulara koymuşlar ve kutular yatay olarak neredeyse üç ikon kadar geniş olduğu için ikonlar birbirine küsmüş gibi uzak duruyorlar! O kutuların genişliklerini değiştirme ayarı da grafik arayüzde yok!

Bir tek Panel boyunu dinamik yaptığımda üzerinde fazla ikon olmadığı için panel ekranın ortasında küçüldüğünde o kutuların daha daraldığını gözlemledim!

Anlaşılan o kutuları tasarlarken “alan genişse yayılın” demişler!

Keşke demeselermiş! Kutuların içinde tek bir ikonun genişliği kadar her iki yanda da genişlik bırakmak hiç iyi sonuç vermiyor!

Üzerine bir de kutuların birbirine olan uzaklığı da eklenince işte böyle birbirine küsmüş gibi uzakta duran bir görüntü oluşuyor!

En daralabildiği boyutunun sabit bırakılmasını tercih ederdim.

Özetle Raspberry Pi OS’un panelinin aynısı benim en ideal masaüstü panelidir!

Panel ikonları falan her şeyiyle aynı anda hem sâde, hem şık, hem işlevsel ve hem de modern görünmeyi başarabiliyor.

(gönderi yazarı tarafından silindi)