Selamun aleyküm
windows pc den pardüse yazıcı paylaşımı nasıl yapabilirim. Samba ile bağlanmayı denedim olmadı,pardüs pc paylaşılan yazıcıları görüyor ama windows pc paylaşılan yazıcıları görmüyor. bunun hakkında bana yardımcı olurmusunuz.
TEŞEKÜRLER
Pardus 17 kullanıyorsanız ve sisteminiz güncel değilse sırayla sudo apt-get update
ve sudo apt-get upgrade
komutlarını çalıştınız. Yeniden yazıcı eklemeye çalışınız.
Kaan Bey ben pardüskurumsal kullanıyorum onda da yaptım güncelleme işlemini buna rağmen olmadı
Diğer windows cihazlarından paylaşılan yazıcınız gözüküyormu?
smb.conf dosyasının içeriği aşağıdaki gibimi kontrol ediniz. Eğer değilse kodları kopyala yapıştır ile değiştiriniz. sudo /etc/init.d/samba restart
komutu ile yeniden başlatınız.
sudo nano /etc/samba/smb.conf
[printers]
comment = All Printers
browseable = no
path = /var/spool/samba
printable = yes
guest ok = no
read only = yes
create mask = 0700
ve
[print$]
comment = Printer Drivers
path = /var/lib/samba/printers
browseable = yes
read only = yes
guest ok = no
kaan bey smb.conf dediğiniz dosya nasıl bulabilirim.
kök dizin > etc > samba altında bulabilirsiniz. Kaan Bey’in verdiği komut ile düzenleyebilirsiniz.
Kontrol ettim sıkıntı yok onda Kaan Beyin verdiği komutların aynısı,benim amacım yazıcıyı görmesi ama yazıcıyı görmüyor
@cuneyt.ulusoy Cüneyt bey hala bir çözüm yokmu bu yazıcı paylaşımı konusunda samba üzerinden deniyorum yine olmuyor şifre istiyor hem benim kendi bilgisayarın şifresini deniyorum hem windows bilgisayarın şifresini girmeme rağmen omuyor burda ben ne yapacağım .pardüsde bu ekran geldiğinde yazıcının bağlı olduğu pardüs bilgisayarından paylaşım seçeneklerini açıyordum windows da da aynı şeyi yapmama rağmen olmuyor…
En son yazdığımda olmuyor diye iki cihazada pardüs kurdum ama şimdi yine bir windows ve bir pardüs cihaz kullanmam lazım…Lütfen bir çözüm.
Kaan Bey tarafından bilgisayar ismi (KARADAYİ) farklı bir isimle değiştirilerek sorun giderildi.