Öncelikle ben kendi hdd me windows-u bırakıp pardus kullanmaya başlayım artık diye hdd ye komple pardus dde kurdum fakat artık usb den pc ye format atamıyorum sys dosyaları kısmında hata veriyor 1 2 kişiye sorduğumda linux sistem hdd nin ayarlarıyla oynamıştır felan diyolar HDD yollarını felan ayarlarını değiştiriyormuş galiba linux nasıl yapabilirim vamı bunun bi çözümü ?
Kalıp dosyasını yazdırma işleminde sorun olabilir.
Yada indirdiğiniz iso kalıp dosyasının, indirdiğiniz yerdeki md5 kodunu karşılaştırın. Tam indirme olmadıysa kodlar aynı olmayacaktır.
1. Yöntem: Aşağıdaki linkten WoeUSB indirip iso kalıbını bu uygulama ile usb belleğe yazdır: WoeUSB (64 Bit) Veya WoeUSB (32 Bit) sistemine hangisi uygunsa pardus 17.3 ise 64 biti indir.
2. Yöntem: windows yüklü bir bilgisayarda rufus yazılımını kullanarak yeni bir formatlık usb disk oluşturun. sorunsuz format atabilirsiniz. Pardus image writer sadece linux kalıbı hazırlar windows için uygun değil.
3. Yöntem: forumda altarnatif bir yol olarak biri sorunu şöyle çözmüş:
Aktarmış olduğum klasörün içindekileri FAT32 olarak biçimlendirdiğim USB belleğime kopyaladım.
Ve BOOT etmeyi başardım
DİP NOT : Eğer format attıktan sonra windowsun yanına pardusu kurmak istersen ağaşıdaki linkten yararlanabilirsin: pardus ve windows yan yana sorunsuz ve kararlı çalışabilir. istediğin zaman pardusu kullanırsın istediğin zaman windowsu
1- usb bellek girişin çalışmıyor
2- İSO dosyan eksik inmiş
3- İSO dosyanı yanlış yazdırıyorsun (aynı sorunu yaşadım ve windows yüklü bir bilgisayarda yazdırıp format attım)