Windows işletim sistemlerinde olan en gerekli yazılımların Pardus'ta kullanılabilir alternatifleri

Ben Windows 10 işletim sisteminde aşağıda hatırladığım bazı programları sıkça ve severek kullanıyordum, işlerini gayet iyi yapıyorlardı ve bildiğim Pardus’da uzun araştırmalar sonucu bulduğum seçenekleri…:

1. Allowsoft video indirici
    Çok işime yarıyordu, indiremediği video yok gibidir, youtube engellerine banamısın demiyordu :slight_smile:

Eşdeğeri:

1. BulkUnistaller

En beğendim açık kaynak ücretsiz dosya ve klasör temiz silme programı, windows sürümü var ama linux sürümü yok ne yazık ki…

Eş değer bir program bulamadım fakat şunu denedim, tam yerini tutmasa da biraz olsun işe yaradığı oldu :frowning:

Fakat stacer tam anlamıyla BulkUnistaller yerini tutamıyor, hala arayış içindeyim, sizlerin tecrübe ettiği alternatif prgramlar varsa alırım yani :smiley:

1. grepwin; dosya, kalsör ve açıklama, ayrıntı arayabilen program… Çok çok işime yarayan bir programdı, windowsda. Özellikle kod yazarken çeviri yaptığımda veya bir dosyayı herhangi bir yerde aradığımda şak diye bulan, önizleme yapabilen bir araçtır.

Eşdeğeri:

Bunlar ilk aklıma gelenlerdi ve çok kullanışlı bulduğum programlardı.

Bir de bir çok kişinin işine çok yarayacak bir eklenti bulup yükledim, şuan test edip kullandım:

Ekran Görüntüsü - 2024-12-26 13-21-24

Ekran Görüntüsü - 2024-12-26 13-22-15

Grub ekranında gözükmese bile diğer linux veya windows işletim sistemlerini tespit edip buradan önyükleme yaparak açabiliyorsunuz :slight_smile: Sırf ben bu yüzden windows silmiştim, zorin os yükledim, ubuntu olarak görüyor burda. Bu arada zorin os 17.2 pro sürümünü denedim ama beğenmedim kısacası… 7gb iso dosyası vardı ama orjinalliği konusunda emin değilim çünkü pro sürümü pahalı idi :smiley: :joy:

6 Beğeni

Herkesin ihtiyacı farklı olmakla birlikte, ilgil alanlarımdan dolayı benim hem kullandığım program bol, hem de henellikle hepsinin alternatifi var.

Ortak kullanılan programlara bakıldığında, windows tarafında da elimden geldiği kadar Free ya da FOSS yazılım kullanmaya çalıştığım anlaşılabilir. Dolayısıyla, AOE-II HD Edition oynamanın dışında windows’a geçmeme pek gerek kalmadı diyebilirim.

5 Beğeni

pardusa kurmak istiyorum. nasıl kurarım.
pardus ta yeniyim. şimdiden tşk.ler

Pardusu windowsun yanına mı kurmak istiyorsunuz yoksa sadece bilgisayarınızda pardus mu olacak…? Buna göre pardus kurulumu azcık değişiyor. Aslında tüm linuxler gibi kuruluyor, videolar da var. Bir de benim tavsiyem rufus ile değil de ventoy ile iso dosyasını usb belleğe kurmanızdır. Sonraki iş, bios ayarlarından ventoyda isoyu hazırladığınız usb belleği en ön boot sırasına getirmenizdir. Sonra da eğer diske sadece pardus kuracaksanız pardus her şeyi otomatik yapıyor, siz sadece bir kaç ayar ve şifre ile ilgili kendi seçimlerinizi ayarlıyorsunuz. Eğer windows yanına kuracaksanız ve önceden bir disk bölümü de ayarlamamışsanız gparted ile o disk bölümünü yapılandırıyorsunuz. Burası biraz dikkat istiyor doğrusu, onun için bir iki videoya bakabilirsiniz…

Aşağıdaki video biraz eski ama neredeyse çoğu işlem aynı :

Eğer yanlış anladıysam yani siz pardusu kurmuş fakat yukarıdaki programları kurmayı kast ediyorsanız orası çok kolay :slight_smile:

Pardusun yazılım merkezi simgesinden veya kuracağınız uygulama ya da eklentiye göre farklı yerlerden kuruluma dair yardımımız dokunur, sadece hangilerini kurmak istediğinizi belirtiniz.

youtube oynatma listelerini de indirebiliyor mu? Oynatma listesini tümden. :slight_smile:

Kullanımı çok karmaşık olmakla beraber Jdownloader kullanıyorum playlist indirme özelliği var. Bir playlist listesini seçtiğim zaman “Only video” mu “All playlist” mi diye soruyor. Bu şekilde birçok diziyi, müzik albümünü indirmişliğim var. Çok memnunum.

Mutlaka denenmeli.

1 Beğeni

Bir yazılıma alternatif bakarken https://alternativeto.net/ sitesine bakabilirsiniz,desteklediği platformlarda Linux yazıyorsa Pardus’ta kullanabilirsiniz. Örnek olarak Microsoft Word’ün alternatiflerini şöyle listeliyor:

https://alternativeto.net/software/microsoft-word/

1 Beğeni

Yeni tecrübe ettiğim bu video oynatıcı vlc den çok daha iyi:

Fazlası var, eksiği yok…

Karışık ve tekrarlı oynatabiliyor ve liste ya da dosya ekleyip içindekileri otomatik çalabiliyor…

1 Beğeni

Bende forumda eski hesabımda böyle bir liste yayınlamıştım. Adamın bana verdiği cevap: “Önerdiğiniz uygulamaları hiç kimse kullanmıyor hahaha”

Liste güzel, bizim liste şuydu;

1 Beğeni