Windows ve Pardus farklı disklerde

İki farklı disk sürücüm var. Birinci diskim C ve D diye ikiye bölümlenmiş durumda. İkinci diskimi E depo birimi olarak kullanıyorum. Windows C bölümünde kurulu. Pardusu E diskime kurmak istiyorum. Grub için windowsun olduğu birinci diski mi yoksa Pardusu kuracağım ikinci diski mi seçmeliyim?

Pardusu birinci diskin D bölümüne kurmak mı yoksa ikinci E diskime kurmak mı yararlı olur?

Ayrıca pardusu ikinci diske kurarken disk bölümlemesi için “Yardımcı ile – diskin tamamını kullan” seçeneği işimi görür mü yoksa elle takas alanı oluşturmam daha mı faydalı olur?

Yardımcı olursanız memnun olurum?

Birinci (ATA) disk: C (90 GB) + D (207 GB)
İkinci (ATA) disk: E (150 GB)

Birinci diskin ikinci alanına kurmak daha mantıklı.
İkinci diske kurarsanız ve sonraki günlerde ikinci diski çıkartırsanız windowsunuzu kullanamazsınız.
Kurulum sırasında mutlaka Yardımcı ile – diskin tamamını kullan ” yazan ekranda ELLE seçeneğini seçin ve D bölümünüzü seçin. Aksi halde diskin tamamına Pardus’u kurarsınız.
Pardus'u ikinci işletim sistemi olarak kurmak linkine bakınız.

2 Beğeni

Merhaba Kadir Bey,

Sadece Pardus kullanmanızı tavsiye ederim. Zira kullandıkça sorunla karşılaşacak sorun oldukça geri bildirimle Pardus geliştirilecek.

Pardusu, Kaan beyin dediği gibi birinci diskin D bölümüne kurun. Size yardımcı olacağını düşündüğüm video listesinin linkini veriyorum.

İlginiz için teşekkür ederim. Ben Pardus’u ikinci diske kurdum. Grubu da Pardus’un olduğu diske kurdum. Masaüstü bilgisayar olduğu için kasayı açıp anakart üzerinde bulunan bağlantıların yerini değiştirerek birincil, ikincil ayarları düzenledim. Böylece sorun kalmadı. Yeni olduğum için Grub Customizer ile Windows 10 u ilk sıraya aldım. Yavaş yavaş öğreniyorum. Tek sorunum ekran kartının sürücüsü oldu. Güncel sürücü olmadığı için çözünürlük iyi değil. Bu sorun için ayrı bir başlık açmıştım. Desteğiniz için tekrar teşekkür ederim.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.