Windowsa Geçemiyorum!

Pardus’tan Windows 11’e Geçmeye Çalışıyorum Denemediğim Şey Kalmadı WoeUSB ve Ventoy İle Denedim 2 Hata Aldım. USB Çıldırdı Artık İçinde Milyon Tane Abuk Subuk Şeyler Var Lütfen Bilen Biri Yardımcı Olsun.

Aldığım Hatalardan Biri :
Windows Boot Manager
Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:

1. Insert your Windows installation disc and restart your computer.
  2. Choose your language settings, and then click “Next.”
  3. Click "Repair your computer.
    "
    If you do not have this disc, contact your system administrator or computer manufacturer for assistance.
    File: NEFI\Microsoft\Boot\BCD
    Status: 0xc000000d
    Info: The Boot Configuration Data for your PC is missing or contains
    errors.

Diğer Yöntemle Aldığım Hata :

UEFI:NTFS v2.5 (x64) https://un.akeo.ie
[INFO] UEFI v2.70 (American Megatrends, 0x00050013) [INFO] American Megatrends International, LLC. FA [INFO] Gigabyte Technology Co., Ltd. H410M H V3 [INFO] Secure Boot status: Disabled
[INFO] Disconnecting potentially blocking drivers [INFO] Searching for target partition on boot disk: [INFO] PciRoot (0x0)/Pci(0x14, 0x0)/USB (0x2, 0x0)
[INFO] Found NTFS target partition:
[INFO]
PciRoot (0x0)/Pci(0x14, 0x0)/USB (0x2, 0x0)/HD (1, MBR, 0x269B6709,0x2000, 0x1DAD800) [WARN] Unloading existing 'AMI NTFS Driver v0x10000
[INFO] Starting NTFS driver service:
[INFO] NTFS Driver 1.7 (ntfs-3g 69d8cbc0)
[INFO] Opening target NTFS partition:
[INFO]
Volume label is ‘NTFS’
[INFO] This system uses 64-bit x86 UEFI => searching for x64 EFI bootloader [INFO] Launching ‘efi\boot\bootx64.efi’.
[FAIL]
Load failure: [3] Unsupported
Press any key to exit.

Tam olarak ne yaptığınızı, ne yapmaya çalıştığınızı, olması gerekeni ve sizin aldığınız hatayı yazarsanız daha rahat çözebiliriz.

Ben yazdıklarınızdan bir şey anlayamadım.

@eminfedar hocam,
defalarca deneye deneye ventoy diskin içinde bir sürü windows imajı biriktirmiş.

Ne zaman sistemi başlatsa hata alıyor, belirtmiş.

Verdiği hata kodunun sonunda UEFI ile ilgili bir bilgi gözüme çarptı ama emin değilim. EFI bootloader isoyu başlatmaya çalışıyor ama fail veriyor gibi anladım.

İşlem yapılacak partisyonları tamamen silip, kurulumu flaştan öyle başlatsa daha iyi olur bence. Böylece, kurulum başlarken partisyonu windows installer oluşturur ve UEFI ile falan uğraşmaya gerek kalmaz. Veya, UEFI’yi aç/kapat da denenebilir.

Sizede vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyorum.

USB’yi sıfırladım ve tekrar İSO yazdırdım ancak yine Windows 11’e geçemedim.
İSO dosyasını microsofttan indirdim ve 2 kere indirdim hatalı olabilir diye.

Öncelikle vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler.

Ben linux kullanamadığım için Windows 11’e geçmek istiyorum.
Ventoy ile usb belleğe isoyu yazdırdım ancak başarısız oldum daha sonra WoeUSB ile denedim başarısız oldum. aldığım hatalarda yukarda zaten.

Anlayacağınız Windows 11’e Geçemiyorum…

Size önerim elindeki USb belliği güzelce temizle . Sonra işletim sistemi windows olan başka bir bilgisayar bulabilirsen windows 11 ri Rufus ile bot et Usb belleğe . Sorduğun soruyu yapay zekaya sordum fakat yapay zekanın cevabının doğruluğunu bilmediğim için buraya yapıştıramam . Aklıma gelen yöntem bu oldu . Windows bir bilgisayardan Rufus ile bot etmen .
Başka bir bilgisayar denemeden önce balenaEtcher ile bot edip dene bakalım . Yanlız Usb belleği güzel temizle hiçbir bölümü kalmasın usb de .

İso dosyasından şüphe ediyorsan sanal makina kurup iso dosyasını sanal makinada kurup deniyebilirsin . Kutular diye uygulama var Pardus da onu kullanıyorum ben .

Yukarıdaki arkadaş söylemiş. Windows yüklü bir bilgisayardan windows usb oluştur o zaman çalışır. Benim de başıma gelmişti tek çözüm olarak windows bilgisayardan usb oluşturup çözebilmiştim.

Arkadaşımın Bilgisayarından Rufus ile deniyeceğim. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

BalenaEtcher’ide denemiştim ama ondada hata verdi USB belleğimi tamamen sıfırladım ve bölmeleri sildim gün içerisinde arkadaşımın bilgisayarından rufus ile deniyeceğim. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

1 Beğeni