Windowsda yapılan slayt PARDUS'ta bozuk çıkıyor

kardeşimin okulunda hocası slayt gösterisi yapmalarını istemiş kardeşimde bu slayt gösterisini windowsda yaptı ve götürdü akşam geldiğinde dediki slayt bozuk çıktı herkesin bozukmuş bu PARDUS’ta slaytın düzgün çalışması için ne yapmalıyız.

Sayın @Solak_Man, Enes BOĞAZ(@KaptanTR ) beyefendi gerçtekten detaylı bir çözüm önerisi sunmuş.
Sadece LibreOffice yazılımına yönelik ayrıntılı sorularınız varsa LibreOffice 'in Türkiye’deki kullanıcı topluluğu forumu olan (https://forum.libreoffice.org.tr/) internet sitesine de aynı soruyu sorabilirsiniz, bu yöntemle çözüm önerilerinden sizin için uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Eğer Enes Bey’in önerisi, sizin sorununuza çözüm getirdiyse iletinizi çözüldü olarak işaretleyiniz.

Sanırım okulrdaki akıllı tahtada Pardus var ve siz de slaytı evde Windows üzerinden hazırladınız.

Öncelikle temel sorun şu esasında; Microsoft Office programı ile Libreoffice programının uyumluluk problemleri var. Libreoffice’nin kullandığı açık kaynak belge biçimi olan ODF’dir. Özünde bunun için hazırlanmıştır ama başka ofis programlarında hazırlanmış olan belgeleri de çalıştırabilmek için uyumluluk çalışmaları devam etmektedir. LibreOffice programını evinizdeki bilgisayara kurarak slaytı buradan hazırlarsanız sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Ayrıca sorununuzun sebebi büyük ihtimalle yazı tiplerinden kaynaklanıyor. Okuldaki akıllı tahtaya da bu konudaki @muhammedemintombak Hoca’nın hazırlamış olduğu paketi kurarak uyumluluk problemlemini kısmen de olsa giderebilirsiniz:

Belirtmekte fayda var, bu yazı tipleri normalde lisans sözleşmesiyle kullanılıyor. Belirtilen şartlar dışına çıkmanızın hak ihlali olduğu söyleniyor. Bunlara uyaraktan bedavaya kullanabilirsiniz. Mesela bu pakette de bulunan Times New Roman yazı tipininki şu şekilde:

Times New Roman'ın Fikrî ve Sınaî Mülkiyet Hakları
  1. Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları. Yazı Tipi Yazılımının Amerika Birleşik Devletleri ve çeşitli Devletlerinin telif hakkı yasası ve diğer fikri ve sınai mülkiyet hakları, telif hakkı yasası ve diğer ulusların diğer fikri ve sınai mülkiyet hakları ve uluslararası anlaşmalar tarafından korunduğunu kabul ediyorsunuz. Yazı Tipi Yazılımına, kitap gibi telif hakkıyla korunan diğer materyallere davrandığınız gibi davranmayı kabul edersiniz. Yazı Tipi Yazılımını burada açıkça belirtilmedikçe kopyalayamazsınız. Yazı Tipi Yazılımını uyarlamamayı, değiştirmemeyi, değiştirmemeyi, tercüme etmemeyi, dönüştürmemeyi veya başka bir şekilde değiştirmemeyi ya da Yazı Tipi Yazılımından Türev Çalışmalar veya bunların herhangi bir bölümünü oluşturmamayı kabul etmektesiniz. Ayrıca, Yazı Tipi Yazılımını, bu Yazı Tipi Yazılımının Türev Çalışmalarını oluşturan yazılım ve/veya donanımla bağlantılı olarak kullanmamayı da kabul etmektesiniz. Bir Avrupa Topluluğu üyesi ülkede veya maddi olarak benzer haklar sağlayan başka bir ülkede bulunuyorsanız, Yazı Tipi Yazılımının kaynak kodunu veya talimatlarını tersine mühendislik, kaynak koda dönüştürme, kaynak koda dönüştürme veya başka bir şekilde keşfetme girişiminde bulunmamayı kabul edersiniz. bu hükümde belirtilen haklara göre, Yazı Tipi Yazılımını yalnızca birlikte çalışabilir bir yazılım programı oluşturmak amacıyla yeterli bilginin bulunmadığı ölçüde tersine mühendislik yapabilir veya kaynak koda dönüştürebilirsiniz (ancak yalnızca bu amaç için ve yalnızca yeterli olduğu ölçüde bilgiler, yazılı talep üzerine Monotype tarafından zamanında ücretsiz olarak sağlanmaz). Telif hakkı, tasarım ve ticari marka hakları gibi tüm fikri ve sınai mülkiyet hakları dahil olmak üzere Font Yazılımına, yapısına, organizasyonuna, koduna ve ilgili dosyalara ilişkin tüm hak, unvan ve menfaatlerin Monotype’a ait olduğunu kabul edersiniz. Yazı Tipi Yazılımının, yapısının, organizasyonunun, kodunun ve ilgili dosyalarının Monotype’ın değerli mülkiyeti olduğunu ve Yazı Tipi Yazılımının Sözleşme tarafından açıkça izin verilmeyen herhangi bir kasıtlı veya ihmalkar Kullanımının fikri ve sınai mülkiyet haklarının ihlali teşkil ettiğini kabul edersiniz.
    (Google Çeviri ile çevirilmiştir.)

Saygılarımla

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.