Windowsun üzerine Pardus kuramıyorum

Win10 işletim sistemi kurulu Dell inspiron 3501 10.nesil ssd hdd olan pc ye Pardus un 19.5 ISO sunu indirdim sanal sürücü oluşturdum flasha yükledim, bios securty ayarlarını yapamaya çalıştım vs vs ama g21dr.mbr hatası veriyor sürekli bu konuda yardımcı olabilecek kimse varmı ?

IMG-20210414-WA0002

Bir kere pardus backports sürümü indirin. Aksi halde normal pardus kurulumundan sonra kernel yükseltmezseniz laptop açılmayacak.
ikincisi sanal sürücüden kastınız ne anlamadım ama pardus backports iso indirdikten sonra balenaetcher ya da piw(pardus image writer) ya da rufus (dd modda) ile usb belleğe yazdırın.
laptopta biosta securty boot ifadesini bulun ve disable yapın.
sonrası ise windowsun yanında ikinci işletim sistemi olarak kurmak istiyorsanız

Windows Yanına Pardus Kurmak

3 Beğeni

Hocam backports sürümünü indirmezse laptop açılmayacak diye bir şey yok. Bilgisayarın donanım parçalarıyla ilgili. Bazı yeni donanımlar güncel çekirdek (kernel) gerektiriyor. Pardus ise kararlılık açısından geriden takip ettiği için bu yeni donanımlar çekirdek (kernel) yükseltmeden çalışmıyor. Yoksa çoğu bilgisayarda normal sürüm (backports olmayan) şu an da bile çalışıyor.

Bunun dışında elbette hiç riske atmayıp backports sürümünü indirebilirsiniz. Bu sürümde (backports) güncellik ön plandadır.

Saygıyla

Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. pardus backports sürümü ile işi çözdüm en kısa zamanda benim de takıldığım yerleri paylaşarak aynı sıkıntıyı yaşamamaları için bir yol gösterici olur umarım. Tekrardan teşekkürler.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.