Wine Güncelleme Nasıl Yapılır

Herkese hayırlı günler dilerim,

Buradaki anlatıma göre wine bilgisayarıma kuruldu. Bilgisayarımda çalışan bir uygulamayı etkileşimli tahtada çalıştıramadım. Tahtanın wine versiyonu 4.0
Tahtadaki wine uygulamasını nasıl 6.0 yaparım?
Not: Yukarıdaki anlatımdakileri uyguladım ama olmadı. Acaba tahtadaki wine 4.0 ı kaldırıp en baştan 6.0 kurmam mı gerekiyor? Öyleyse wine nasıl kaldırılır onu da bilmiyorum :slight_smile:

Size kendi WINE projemi öneririm. Projemi Sağlık Bakanlığı için yapmıştım ama herkes kolayca kurup kullanabilir. Ayrıca isterseniz benim oluşturduğum prefix’i de kurup kullanabilirsiniz. Bu sayede Windows Uygulamalarını kurmanız ve yönetmeniz daha kolay olur

Benim projemde kullandığım ve modifiye ettiğim WINE sürümü 6.0’dır

WINE Projem Sağlık Bakanlığının EBYS ÇKYS ve TSİM yazılımları için olsa da bu yazılımları kullanmadan sadece WINE ortamını kullanabilirsiniz.

Projemin sayfası:

Kurulum yapamazsanız destek sağlayabilirim

iyi çalışmalar

sudo apt remove wine wine64 wine32:i386

ya da

sudo apt purge wine

Teşekkür ederim, ilk fırsatta deneyip sonucu buradan yazarım.

https://wiki.winehq.org/Debian

Tahtanın versiyonu ne? 19 mu 21 mi? 19 ise debian 10, 21 ise 11 e göre yap. Stable branch seç.

Sağlık Bakanlığı uygulaması ile ilgilenmeyi düşünüyorum. Sonuçta gönüllüler için test et yanıl ve düzelt. Şimdiye kadar bir kaç kurumun problemlerini çözdüm. Sağlık bakanlığı tabii ki ilgimi çekiyor. Yakında tamamen Wine ihtiyaç duymadan çözüm üretmek isterim. Wine ile çalıştırılan bir Web sitesi veya uygulama kesinlikle Wine haricinde GNU/Linux ortamında saf olarak çalışmalı. Bununla birlikte bu kurumlara girip sayın yetkili sizin Bakanlığınızın uygulamasını Pardus üzerinde test etmek istiyorum dedikten sonra kayda alınmamak başka bir dert. Ancak Demokrasilerde Çareler Tükenmez, kapıdan kovsalar bacadan giriyorum.
Birde yakındığım nokta o kadar saatler süren araştırma sonucu anadolupanteri.net’e yazdığım konuların birileri tarafından kaynak gösterilmeden paylaşılması. Emeğe saygı lütfen.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.