Bilgisayarda Windows 10’a format atmanın başarısız olması sonucunda pardus 23.3 xfce sürümüne geçtim. Bazı yazılımları kursamda chrome, opera vs gibi bazıları windows destekli olan yazılımları winrar, Adobe reader gibi yazılımları wine ile nasıl kurarım ; ayrıca 2 tane 500 gb ssd toplamda 1 tb ssd olmasına rağmen Pardus sadece birini görüyor diğerini 8 gb görüyor yani 500+8 gb gözüküyor bunu nasıl 500+500 şeklinde pardusun görmesini sağlayabilirim.
Üstadım chrome, opera tarayıcılarını yazılım merkezinden indirebilirsiniz. Winrar, Adobe reader gibi yazılımların alternatifleri zaten pardus içinde yüklü geliyor. Bu yazılımlara gerek yok . Ama isterseniz yüklü gelenler haricinde alternatifleri de yazılım merkezinden yükleyebilirsiniz. Sistemin görmediği ssd’de yazılımınız yoksa diskler uygulamasını kullanarak biçimlendirip göstermeyi deneyebilirsiniz. Muhtelemen biçimlendirme ile ilgili bir sorun var. Ben sistem haricinde kullandığım diskleri NTFS veya FAT32 olarak biçimlendiriyorum ve sorunsuz kullanıyorum.
Cevap için teşekkürler, bu diskler uygulamasına ulaşmak ve ntfs veya fat32 ye çevirmek için bir kod yazmak gerekiyor mu yoksa ayarlarda bir şey var mı disklerle alakalı