Wine ile Program Yükleyemiyorum

smnky@Osmnky:/media/osmnky/Elements/Okul Bilgisayarı/Yazılım/Progmatic Magic$ '/media/osmnky/Elements/Okul Bilgisayarı/Yazılım/Progmatic Magic/progmatic magic.exe' 
bash: /media/osmnky/Elements/Okul Bilgisayarı/Yazılım/Progmatic Magic/progmatic magic.exe: ikili dosya çalıştırılamıyor: Çalıştırılabilir biçem hatası
osmnky@Osmnky:/media/osmnky/Elements/Okul Bilgisayarı/Yazılım/Progmatic Magic$ A 

Merhaba. Terminalde Wine ile yazılım çalıştırmak için wine komutunu kullanmanız gerekmektedir. Örnek olarak exe dosyasının ismi progmatic_magic.exe ise şöyle çalıştırabilirsiniz:

wine progmatic_magic.exe 

Dosya isminde space varsa wine progmatic\ magic.exe olarak girebilirsiniz, ki çalıştırılabilirin ilk harflerini yazdıktan sonra Tab tuşu ile otomatik doldurma yapabilir.

1 Beğeni

Olmadı ne yazık ki. Daha önce Q4wine ile kurduğum aynı programı şimdi kuramıyorum.

Peki wine kurulu mudur? wine --version yazdığında ne cevap veriyor? (Kurulu değilse direk sudo apt install wine diye kurabilirsiniz)

Programı wine üzerinden çalıştırıyoken belirli bir hata veriyor mu? Q4Wine kullanırken çalışan Wine sürümünü hatırlıyor musunuz?

Bilgisayara Pardus 23.4 xfce kurup hemen wine kurdum. Yeni versiyon olmalı. Tek fark bilgisayer. Eski bilgisayarıma aynı programları kurabiliyorum ama bu bilgisayara olmuyor.