Merhaba Arkadaşlar, sizlere XDM adında bir uygulamadan bahsedeceğim. XDM bir indirme yöneticisi olup İDM (İnternet Download Manager)'ın alternatifidir.
Bu uygulamanın temel özellikleri şunlardır:
-
Dosyaları mümkün olan en yüksek hızda indirir. (5-6 kat daha hızlı)
-
XDM, YouTube, Dailymotion, Vimeo, Facebook ve binlerce popüler video paylaşım sitelerinden video kaydedebilir.
-
Windows, Linux ve Mac OS X’teki tüm modern tarayıcılarla çalışır. >>> XDM, Google Chrome, Chromium, Firefox Quantum, Vivaldi ve diğer pek çok popüler tarayıcıyı destekler.
-
XDM, indirilmiş videoyu MP3 ve MP4 formatlarına dönüştürmenize izin veren yerleşik bir video dönüştürücüsü bulunmaktadır.
-
MPEG-DASH, Apple HLS ve Adobe HDS gibi HTTP, HTTPS, FTP ve video akışı protokollerini destekler. XDM ayrıca şunları destekler; Kimlik Doğrulama, Proxy Sunucuları, Çerezler, Yönlendirme vb.
-
Video indirme, pano izleme, otomatik antivirüs kontrolü, zamanlayıcı, indirme tamamlandıktan sonra sistem kapatma özellikleri vardır.
-
Bağlantı sorunu, elektrik kesintisi veya oturum süresinin sona ermesinden kaynaklanan bozuk/ölü yüklemelere devam edebilir.
-
Windows ISA, otomatik proxy komut dosyaları, proxy sunucuları, NTLM, Kerberos kimlik doğrulaması ile birlikte çalışır.
İndirmek için bağlantıya tıklayın: http://xdman.sourceforge.net/
Yüklemek için install.sh dosyasının bulunduğu klasörde terminalinizi açın. Ardından şu kodu girin: sudo ./install.sh
Uygulamanın Pardus Mağazasına eklenmesini faydalı buluyorum. İlerleyen zamanlarda eklenmesi için buradan Pardus ekibine bir istekte bulunuyorum.