Pardus 23 üzerinde xfce 4.20 e ye nasıl geçebilirim
Şu an için mümkün değil henüz Debian testing ve unstable depolarda bile Xfce 4.20 yok!
Merhaba, resmi sitenin deposundan tar sıkıştırılmış dosyası var ama derleme olayını bilmediğim için deneyemedim. Daha doğrusu içindeki modülleri hangi klasörlere atıp hangi komutlar ile yenisini aktif edeceğimi bilmediğim için bıraktım. Umarım uzman arkadaşlar denemelikte olsa bir yüklemenin yolunu bulurlar inşallah.
Ubuntu experimental depo da mevcut aslında ubuntu depo ekleyip kurulabilir ancak sistem kararlılığını bozar. Test için en mantıklısı sanal makinaya Pardus kurmak.
Bu hafta muhtemelen Debian experimental yada unstable depoya eklenir o zaman Pardus 23 e Xfce 4.20 kurup denerim
Buradan takip edebilirsiniz
https://packages.debian.org/search?keywords=xfdesktop4
Teşekkürler, kolaylıklar dilerim. Yapacağınız testlerde uyumsuz olabilecek modüller veya kodlamalar çıksa da genel bir fikir verebilir, performans açısından ve wayland deneysel olarak eklense de waydroid ile bir deneme yapabiliriz. Weston ile çok iyi çalışıyor, bakalım xfce arayüzündeki wayland ile arası nasılmış görebiliriz.
Harika haber, teşekkür ederim. PPA depoyu ekleyip deneyelim bakalım Sanal Masaüstü ile. Haydi hayırlısı.
Selam,
güncelleme yapmak mantıklı mı?
Böyle bir güncelleme sistemin stabilitesini bozar mı?
Güncellemeyi denediyseniz, geri bildirim verirseniz çok sevinirim.
PPA depolarını ekledim, Synaptic Paket Yöneticisinden baktım ama yeni dosyaları göremedim. Sudo apt update yaptım, hata vermedi. Güncel dosya kontrolünü komutla yapmayı bilmediğim için Synaptic ile bakayım dedim olmadı. xfce yazdığımda Pardus özelleştirmesi olan yapılandırma dosyaları yoğunlukta görünüyor. Xfce ile ilgili 4.20 sürümle ilgili desktop dosyaları görünmüyor. Uzman arkadaşlarımız bir yol önerirler mümkünse.
Debian unstable depoya bazı paketler alınmaya başladı fazla değil 1 hafta daha sabredelim. Unstable depo ekleyip Xfce 4.20 yi sanal makinade test edeceğim inşallah.