Xfce mi yoksa kde mi daha iyi ?

Herkese Merhabalar Hocam size sormak istediğim şey şu ben yeni linüx kullanmaya başlayan biriyim ve profesyonel olmak istiyorum sizce başlangıcımı xfce mi yoksa kde ilemi yapmalıyım

Ben ‘‘kde’’ kullanıyorum.KDE Tavsiye ederim.

Pek uzman değilim anladığım kadar en özet haliyle kde yüksek görsellik dolayısıyla yüksek konfigürasyon demek, xfce ise daha sade ara yüz ve yüksek performans demek.Bir de xfce windowsa daha çok benziyor. Benim gibi düşük seviyede bir bilgisayarınız varsa xfce, en az 2ghz üstü 4 çekirdek işlemci ve 4 gb ram varsa kde. Ancak anladığım kadarıyla KDE kullanan daha çok ve KDE desteği daha yüksek. Kurduğum XFCE 2 haftayı geçmiyor çöküyor, soruna çözümler ise daha çok KDE ile ilgili gibi. Böyle giderse KDE deneyeceğim. Pardus diye kendimi zorluyorum ancak oda olmazsa Ubuntu ya geçeceğim. Çünkü hangi sorunla ilgli arama yapsam Ubnutu çıkıyor karşıma yerli yada yabancı forumlarda…
Umarım yanlış bilgi vermemişimdir. Bilen aydınlatsın lütfen.

XFCE kurdum. Aylardır kullanıyorum. Henüz bir çökme sorunu yaşamadım.
Çökmek derken nasıl bir sorun yaşıyorsunuz?
XFCE gayet güzel bir masaüstü yöneticisi. Tavsiye ederim.

2 Beğeni

Ben de öyle düşünüyorum @Ali.KOCA. Ama anlaşamadık akradaşla işte. Mesela
Cups Paket yöneticisinde kurulu gözüküyor, ama çalışmıyor.
Bazı paketleri güncellerken bazı bağımlı paketler için depolardan indirilemedi diyor. Sanırım XFCE nin çekirdek ve Debian sürümü daha yeni ve bazı paketler uyumsuz gibi geliyor bana.
HP Laserjet Pro M1132 MFP çok fonksiyonlu yazıcım var, kurulu görünüyor ama yazmıyor. gerçi KDE yeni kurdum o da tanıdı ve yine yazmadı ya neyse :persevere:.
KDE sürümünü kurdum kurmasına da hala gözüm ve gönlüm XFCE de. 3-5 güne bunu da çöktürürüz nasıl olsa…
vesselam…

Merak ettiğim için Ubuntu dahil tüm güncel Linux dağıtımlarını kurup baktım.
Sekiz yıl önce aldığım 3 gb ram’li oldukça eski dizüstü bilgisayarımda Pardus kurumsal 5 KDE 64 kullanıyorum ve daha önce kullandığım windows 7 ve windows 10 dan çok daha hızlı, stabil ve çökmeyen bir sistem olduğunu gördüm. Cihazım windows sürümleriyle can çekişirken Pardus ile uçuyor ve virüs olayını unuttum…

Pardus debian tabanlı olduğu için aramalarda “debian” olarak ekleme yaparsanız daha fazla kaynağa ulaşırsınız diye düşünüyorum. Ubuntu Güney Afrika merkezli ve debian tabanlı bir dağıtım ancak Pardus bizim ülkemizde bizim insanlarımızın geliştirmeye çalıştığı bir dağıtım. Ben kendi adıma yerli ve milli olan sistemleri kullanmakta ısrar ediyorum. Zorlukları ve Eksikleri olacaktır ancak ısrarla desteklemeye ve öğrenip kullanmaya devam edersek yaygınlaşacaktır. Finans ve ülke güvenliği adına Pardus kullanmanın ve yaygınlaşmasının çok büyük faydaları olacaktır. Farklı ülkelerin güvenemediğim sistemlerini kullanmaktansa kendi ülkemin geliştirmeye çalıştığı dağıtımı öğrenmeye ve kullanmaya uğraşıyorum.
Saygılar/Selamlar

3 Beğeni