Asus K555UB Laptopum var yaklaşık 1 haftadır Pardus veya Debian tabanlı sistem kurmaya çalışıyorum ama bir türlü kuramadım.
Pardus DDE versiyonunda sorun yok ama Pardus XFCE diske dosyalar aktarılıyor dedikten sonra ;
“sistem kur” hatası veriyor , menüden tekrar deneyin diyor dvd’ye yazdırdım olmadı usb’ye dd e yazdırdım olmadı usb’ye iso olarak yazdırdım yine olmadı.
Kaan’bey cevabınız için çok teşekkür ederim, gerekli kontrolleri yaptım ayrıca indirdiğim iso dosyasına güvenmediğim için farklı bir ağ altyapısından tekrar indirdim iki iso dosyasında’da aynı hata var,
yusuf hoacm usb veya cd den canlı acınız yani iceri giriniz oradan yükleme işlemlerini başltmayı denemenizi ömeririm. ben de asus marka kullanıyorum ben böyle yapınca sorun olmuyor.
Yusuf hocam usb veya cd taktığınızda yüklem seceneklerini değilde “canlı calıştır” secerek iceri giriniz ve menu simgesini tıklayarak oradaki “pardusü yükle” tıklayacaksınız ve bir termianal(ucbirim) acılıp kurulum ekranı gelecek.
GRUB ile ilgili hatayı bende almıştım, baştan yükleme yapınca ve disk bölümleme ekranında yeni başlayanlar için seçeneğini seçince bende problem çözüldü.