XFCE üzerinden Screencast

Arkadaşlar sadece merakımdan soruyorum, xfce üzerinden kablosuz olarak Android televizyona screencast ile görüntü aktarabilen var mı? Var ise yöntemini paylaşabilir mi?

2 Beğeni
3 Beğeni

cep telefonu demişsiniz tam anlamamışım. ben sadece kendi videomuda ekranın bir köşesine koyarak kayıt yaptım sadece bu.

1 Beğeni

vokoscreeng’yi yükleyin çok güzel çalışıyor.

1 Beğeni

Aşağıdaki yöntemlerde ekranın yansıtılacağı cihaz için herhangi bir kuruluma gerek yoktur, internet tarayıcısından url girilebiliyor olsun yeter.

Masaüstünü diğer cihazlara yansıtmak için:


Android cihazının ekranını diğer cihazlara yansıtmak için ise bu konuyu inceleyin:
(bağlantıdaki 2. yöntemi tavsiye ederim.)

Saygıyla

2 Beğeni

Enes Bey, Çok teşekkürler. Modemimde 5G çıkışı olduğu halde Pardus 5G yi görmüyor(5G adresini elle girdiğimde intenete bağlısınız diyor ama internet yok) sadece 2.4G yi görüyor 2.4 G de Deskreen uygulaması televizyondaki internet tarayıcısında sayfayı açıyor ama boş bir şekilde bilgisayarda ise alow seçeneğinin olduğu ekrana gelmeden kalıyor.Sonuç başarısız oldu.

1 Beğeni

@blperkin Hocam hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz? WebRTC’yi destekleyen tarayıcılarda çalışıyor.

WebRTC’yi destekleyen tarayıcılar:

Android tvde Chromecast varsa ki Android Tv os da var. Chrome üzerinden ekran yansıtma yapabilirsiniz.

Genel olarak Brave tarayıcı kullanıyorum ancak google chrome da televizyonda da da olduğu için denedim o da çalışmadı tv sisteminde dlna ve prnp var birde onlara bakayım ancak şu ana kadar bir çözüm yolu bulamadık esasen herhangi bir firmaya ders vermek ya da sunum yapmak için gittiğimde elimde kablolarla gezmek ya da kendi projeksiyon cihazımı götürmek yerine toplantı odasındaki ekrana kablosuz yansıtmak amacıyla kıvranıp duruyorum. 2005 ten beri hiç windows kullanmadığım için onu bir alternatif olarak görmüyorum.Öğretmen olan çocuğum sa kendi win bilgisayarından bağlanabildiğini böyle bir menüsü olduğunu söylüyor.

Hocam bu videoyu inceleyebilir misiniz? (Türkçe)

2 Beğeni

Hocam Herkese teşekkürler.Bu videodakileri daha önce denemiştim zannımca problem tv de çünki kendisine ulaşabileceğim tek arayüzde “aygıt bağlantı kurmaya hazır.Başlamak için Live Share uygulamasını başlatın” diyor sanırım bizden önce windows bulaşmış televizyona.Bu arada tv de bu ekran açılınca google chrome daki yayınla sekmesi cihaz bulunamadı mesajı veriyor.Sanırım bu meseleyi biraz fazla uzattık bence çözümlenemeden kapatalım bu konuyu hdmı kablomuzla paylaşmaya devam.

2 Beğeni