Herkese hayırlı günler,
LinuxMint Cinnamon’da varsayılan olarak bulunan Xreader programını pardus üzerinde kullanmak istiyorum. Araştırdığım her site hatta Xreaderin kendi uygulaması bile bu adrese yönlendiriyor. GitHub - linuxmint/xreader: A generic Document Reader
Ancak buradaki komutları uyguladığımda son komut olan sudo dpkg -i …/.deb de
dpkg: hata: '…/.deb’ arşivine ulaşılamıyor: Böyle bir dosya ya da dizin yok
hatası veriyor.
elle derlemeye kalkınca da benzer bir hata veriyor
Run-time dependency xapp found: NO (tried cmake)
meson.build:53:0: ERROR: Dependency lookup for xapp with method 'pkgconfig' failed: Invalid version, need 'xapp' ['>= 2.5.0'] found '2.4.2'.
ama illaki gerekiyorsa buradan teker teker paket bağımlılıkları aranıp yüklünübilir. onun yerine okulara veya xournalpp bakabilirsiniz.
okular gerçekten baya kapsamlı pdf okuycu olarak kullanılabiliyor. xournalpp ise çizim gibi bir çok işte çok büyük kolaylık sağlıyor
Aleykümselam hocam, xreader istememin sebebini anlatayım.
Bakanlık bize 5. sınıflar için epub formatında kitaplar gönderdi. Windowsta Reader+ adlı uygulama ile kullanılıyor. Tahtalarımızda Pardus yüklü. Wine son sürümde var ama bu uygulamayı wine ile yükleyemedik. Hata veriyor. Bottles ile de denedim ama yine olmadı.
Bir bakanlık yetkilisi xreader ile kullanabilirsiniz gibi bir paylaşım yapmış. Onu yükleyemeyince okular, calibre, fbreader, foliate vb. birçok uygulama denedim ama istediğimiz olmadı. Uygulamada birçok sayfada check kutuları, eşleştirme çizgileri gibi interaktif ögeler var. Bu denediğim uygulamaların hiçbirinde bu ögeler aktif olmadı.
Örnek olarak yukarıdaki T ve F harflerine tıklayarak yuvarlak içine alıyoruz vs.
Cinnamon da varsayılan belge görüntüleyici xreader olduğu için Mint üzerinde denediğimde dökümanları tüm özellikleriyle kullanabildik.
Bu nedenle xreader istedim özellikle. Ama yine de başka tavsiyeniz varsa onları da deneyebilirim.
İlginiz için de teşekkür ederim.
o zaman biraz daha uğraşıp denmeye çalışırım inşAllah. size gönderilen belge herkese açık bir belge mi yoksa size özel mi? herkese açıksa paylaşabilir misiniz deneyip ona göre geri dönüş yapardım