Şirket elbette ki operasyonlarını sonlandırabilir ama google gmail operasyonunu sonlandırmaz bence. Hatta bazı kurumsal firmalar itibar kaybı olmaması adına zarar ettikleri şubeleri bile kapatmazlar. Daha önce de yerli ve milli olarak reklamı yapılan çok fazla sosyal medya ortaya çıktı ama kısa sürede hepsi yok oldu gitti. Belki de bi çok kişi de o yüzden kullanmak istemiyorsa ya da güvenmiyor da olabilir.
Yerli teknolojileri desteklemek ve verinin içeride kalması amacı ile yıllarca yerli teknolojik ürünler ve hizmetler kullanmaya çalıştım ancak bu son durum canımı çok sıktı. Vestel akıllı telefon alıyordum durduruldu. Vestel Cloud da belgelerimi yedekliyordum kapatıldı. Şimdi de yerli browser ve mail hizmeti olarak kullandığım yaani kapatılma haberi beni çok üzdü. Uzun uğraşlar sonucu yerliye destek amacı ile tüm harici maillerimden kurtulup yaani maile taşınmıştım yıllarca memnun olarak kullanıyordum. Bir gün fırsat bulursam kendim bu hizmeti sağlayacağım. Kimseye güvenmem artık Turkcelle bile.
Aslında vuhuv maili uzuun zaman önce açmıştım. Öylece duruyordu. Şimdi bu sıralar aktif olarak kullanmaya başladım malum yaani mail olayından dolayı. Dediğiniz ufacık gecikme olayına da alıştım
.
K-9 posta istemcisine bağlamak istedim ama sanırım vuhuv şuan buna izin vermiyormuş.
Arama motorunu aktif olarak kullanıyorum. Arama tercihlerim açısından pek bir sıkıntı yaşamadım. Vuhuv’u kuran arkadaş sürekli geliştiriyor.
Bahsettiğiniz diğer hizmetler de güzel.
Ben superonline (yaani mail)’den önce kullandığım yahoo’ya geri döndüm. yıllar önce kapattığım eposta adresimi de geri verdi (sanırım kalıcı olarak kapanan bir hesabı belirli bir süre sonra tekrar kullanıma açıyor). yavaş yavaş hesapları taşımaya başlayacağım.
Vuhuv hizmeti yerel ancak kendi internet sitesindeki haberlerden sonra gelecek için pek ümitli değilim.
Proton ve tutamail haricinde vuhuv kullanıyorum bende ama önemli üyeliklerim için kullanmıyorum çünkü artık isim fark etmeksizin yerli ve milli projeler pek güven vermiyor.