Yapay Zeka Önerisi Olan Var Mı?

Bilgisayar sisteminde çalışan Türkçesi iyi mini bir yapay zeka modeli var mı? Yüksek ekran kartı ve ram gerektirmeyen, benim verdiğim bilgileri bana özetleyemek amacıyla. Yani sadece konuşmayı bilsin, ben ona veri vereyim bu veriler ile eğitilsin. Kısaca istediğim bu.

1 Beğeni

Buradan araştırıp kendi amacına uygun bir dil modeli bulabilirsin. Lakin ChatGPT 4o gibi olmasını bekleme. Ben birkaç modeli denemiştim geçenlerde, bazen anlamsız cümleler de kurabiliyor. Senin proje için püf nokta ne kadar çok Türkçe veri ile egitildiği olmalı. Mini yazan modellerin boyutu küçük ama başarısı da zayıf. Büyük modeller daha güzel cümleler üretiyor.

Yukarıdaki siteye giriş yaptığında modeller menüsüne tıkla. Açılan sayfada isme göre filtreleyeceğin arama kutucuğu var. Oraya gpt2-turkish yaz. Çıkan modelleri deneyebilirsin. Modele tıkladığında geliştiricilerin o modeli nasıl kullanacağını gösterdiği Python API 'si var. Örnek bir soruya karşı modelin verdiği cevapları göreceksin. O cevaba göre modelin seni tatmin edip etmeyeceğini az çok anlarsın :slightly_smiling_face:

1 Beğeni