Yapay zeka yanıtları engellensin

Chatgpt ya da farklı yapay zeka uygulamalarına soru sorup, yanıtlarını buraya kendi cevabı gibi kopyala yapıştır yapanlar engellensin.

Gönderilerinin de silinmesi ya da gizlenmesi gerekir.

Aksi halde konu bütünlüğü dağılırken, ortaya sağnak iletiler ortaya çıkıyor.

Yazılım geliştirme ile ilgili bir başka sayfada bize kullanıcı yetkisi vermişler. Biraz önce baktım iki tanesi de sağnak ileti idi.

Bazı sayfalarda da buna benzer tedbirler alındığını görüyoruz.

Bu insanlar konu bütünlüğünü bozmakla kalmıyor, diğerlerinin bilgi birikimine emeğine saygısızlık yapıyorlar.

Yapay zeka yazılımları kullanmıyoruz.

Eğer kullansaydık limonun fiyatının pazarda neden 100 lirayı gördüğünü sormak isterdik.

Bazı konularda gruplarda soruyorum cevap gelmiyor da, chatgpt üzerinden ilgili komutları bulup işimi yapıyorum. Oradan bulduğum komutu buradan paylaşıp başkalarının da faydasına sunmamda ne var ki?

Bilgi illa ezberde olan mıdır? Önemli olan doğru bilgiye nasıl ulaşılacağını bilmek değil midir?

Yoksa kasdettiğiniz farklı bir durum mu?

1 Beğeni

Yapay zeka bilgiye ulaşmada önemli ve etkili araç, bunu kullanmayın demek tekerlek kullanmayın demek gibi birşey. Öğrencilerime de öğretiyorum nasıl faydalanabileceklerini. Sadece etik olarak bunu kullanan arkadaşlarımız mesajlarının altına ChatGPT’den ya da Gemini’den (ne kullandıysalar artık) alıntı yapılmıştır gibi bir not düşseler güzel olur.

Ayırdığım zamana yazık girmediğim açık kaynak topluluğu kalmadı ama türkler kadar çok bilmiş kendini beğenmiş topluluk görmedim ama bakıyorum zaten benden iyi biliyorsunuz yardıma gerek yokmuş :grinning:

Linux dağıtımları ve desktop environments geliştirmelerinde katkıda bulundum linux mint, archisteamfarm, cinnamon , xfce, gnome gibi projelere hem kod olarak hemde türkçe çevirilerini yaptım, Google Developer Programına katıldım, Gemini API Geliştirici Yarışması, OpenAI API, ultralytics projesinde sınıflandırma modeli için data sets oluşturdum, Bitcoin puzzle transaction bulmacası için geliştirilen araçlarda secp256k1 elliptic curve “Baby-step giant-step” ve " Pollard’s kangaroo algorithm" gibi algoritmaların kodunu optimize etme cuda sdk ile kodlama derleme, vast.ai, solidity ile akıllı kontrat vesaire. Şuan aklıma gelenler bunlar. Ayrıca şuan dil modelleri benim paylaştığım konularda ki yazılar kadar kaliteli çıktı üretemez üretse bile türkçe üretemez. Bu yazıyı yazmamın nedeni övünmek veya kibir kesinlikle değil sadece kendimi açıklamak için yazdım.




https://launchpad.net/~mustafakoca99

https://l10n.gnome.org/users/mustafakoca99/

2 Beğeni