Yaşlı kişiler için Pardus?

Mantıklı mı? Mesela çok eski olmayan bir laptop var, sadece webde gezinme için Linux çok daha mantıklı bir seçenek. Fakat kullanım kolaylığı sizce nasıl olur?

Son derece uygun olur.

Sadece haber okuma, haber videolarını izleme vb gibi konularda yeterlidir. Arada bir ofis belgeleri açma, pdf okuma sorunsuz yapılabiliyor. Yaşlı bir insanın fazlasıyla işini görür. Okuma yazması varsa kullanımda sorun olmaz. XFCE tercih edin. Hatta, görsel olarak yabancılık çekmemesi için windows10 teması bile yüklenebiliyor.

Tek sorun, donanım sürücüleri konusu. Ses, internet vb çalışmaz olursa buradan başlık açıp yardım isteyin.

Bir de, windows’a kurulan programların buna kurulamayacağını kendisine uygun bir dille anlatın. Başka yapacak birşey yok. Kullansın.

2 Beğeni

harika olur. annem uzun süredir linux kullanıyor:)

Aslında kolaylık dediğimiz kavram Windows-Linux’da görecelidir. Yani evet Arch Windows’dan daha zordur ancak daha önce Ubuntu kullanmışlığım var. Hiç bir sorun yaşamadım. Windows’da ise bir çok sorun yaşadım. Yani bu biraz alışılmışlık demek. Bence gayet uygun Pardus. Sorun çıkarmaz. Çıkarırsa ancak bir göz atmayla çözülebilinecek sorunlar. Emini Windows’dan daha az sorun çıkartır.

windows’a kurulan programların buna kurulamayacağını kendisine uygun bir dille anlatın

Aslında her program değil. Hem Windows, hem de Linux’a destek veren bir sürü uygulama var. Benim nedense aklıma sadece Adobe ve Office 365 geliyor -ki ikiside Microsoft ürünü. Onların da alternatifi var.