Yazıcılar belirli bir süre sonra devredışı kalması

Bilgisayara bağlı lazerjet ve barkod yazıcısı olarak iki adet yazıcı bağlı. Bu makine de faturalar kesildiği için gün için de yoğun olarak yazdırma işlemi yapıyorlar. Ortalama 5 dk da bir fatura ve kargo barkodları kesiliyor.
Gün içinde 3 - 4 defa bu yazıcılar devredışı kalıp yazdırma işlerini biriktirmeye ve yazdırmamaya başlıyorlar. Kullanıcısı bilgli ise yazıcıyı kapatıp açıp sorunu düzeltiyor. Biz bağlandığımızda cihaz pause edilmiş gibi görünüyor. Yönetici şifresi ile cihazları etkin olarak işaretleyince çalışıyor. Bu tek bir makine değil xfce yüklü diğer makinelerde de oluyor. CUPS ile ilgili bir ayar varmı acaba ? Belirli sürelerde otomatik tarama falan yapıp olan yazıcıları durduruyor mu ? Bu konuda bilgi paylaşımı olursa memnun olurum.

Ek : Lider - ahenk kullanıyoruz.

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Adisyon yazıcım değişken zamanlarda yazdırmamaya başlıyor. Yazıcı durumu boşta görünüyor. Yazıcıya gönderdiğim belgeler kuyrukta bekliyor.

@demirburak ve @mamoo deneyebilir misiniz? Belki işe yarar

https://askubuntu.com/questions/1111267/what-controls-the-print-queue-expiry-timeout

1 Beğeni

bende de aynı sorun var. aynı marka model 2 yazıcı var. bir yazıcı pardus kurulu bir bilgisayarda bu sorunu çıkarırken diğer pardus kurulu bilgisayarda aynı hatayı vermiyor. Birkaç kez format atıp yeniden yükledim sonuç aynı. iletişim hatası diye uyarı veriyor. açma kapama düğmesine basınca 5-10 sn sonra yazdırmaya başlıyor.

sudo nano /etc/cups/printers.conf komutuyla açılan editörün içindeki kullanıdğınız yazıcının bloğunun alt satırına

Option usb-no-reattach true komutunu ekleyip kaydedin ve kapatın.

CTRL+O – Enter – CTRL+X tuşlarına sırayla basarak kaydedip kapatabilirsiniz.

sudo /etc/init.d/cups restart komutuyla servisi yeniden çalıştırın.

4 Beğeni

Bu işlemi yaptık kapanacakmı diye test ediyoruz. Teşekkürler.

Bunu yeni iso varsayılan olarak getirebilir miyiz?

Bu bende de oluyor zebra printer kullanıyorum bazen, bazen oluyor ki yanlışlıkla basabileceğinden büyük boyut veriyorum yazdırmıyor, donup kalıyor o işlemi siliyorum yine de yazdırmıyor fişini çıkartıp takmadıkça.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.