yazılım için laptop önerileri 2023

Selamunaleykûm iyi akşamlar arkadaşlar ben laptop almayı düşünüyorum da celeron işlemcili 8 gb ram yeterli olurmu oyun için değil yazılım işleri ile ilgiliyim başlangıç seviyesi yoksa işlemci intel core veya amd ryzen serilerimi olmalı birde marka olarak hometech nasıldır casper olabilir mi yoksa daha bilindik kaliteli bu işlerde yeni olmayan markalarmı(lenovo,dell,asus,huawei,hp,apple,acer) gibi markalarmı tercih etmeliyim…

512GB SSD ve 16GB RAM

Biraz kullandıktan sonra kasılmalar donmalar olmaması için bir SSD’si ve ram belleği de en az 16GB olan bir sistem öneririm.

Bütçeniz ne kadar bilemiyorum bir de ne yazılımı yapacaksınız bu da önemli, örneğin yapay zeka/3d modelleme/oyun tasarımı alanında ekran kartı(GPU) çok sık kullanılır, buna göre daha iyi ekran kartlı bir laptop tercihi de yapılabilir.

Örneğin şu laptop fena değil: https://www.amazon.com.tr/dp/B0CG6GKC7H/ref=asc_df_B0CG6GKC7H1692745200000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B0CG6GKC7H&linkCode=asn

1 Beğeni

Aleyküm Selam,

Eğer yazılım ile uğraşacaksan en az 8 GB Ram, 512 GB SSD, AMD Ryzen 5 yada İntel İ5 ve üstü işlemcili bir bilgisayar alabilirsin. Ama tabi grafiksel alanlarla da uğraşacaksan ekran kartı olmazsa olmaz. Bu bahsettiğim özellikler minimum olması gereken özellikler. Tabi eğer bütçen varsa bu özelliklerin üstüne çıkabilirsin. Ama işlemci olarak İntel yerine AMD almanı öneririm çünkü son zamanlarda AMD işlemciler bana göre performans açısından İntel’den daha iyi ve fiyat olarak da daha uygun.

Marka konusuna gelecek olursak da tamamen sana bağlı çünkü markalar genelde sadece tasarım kısmı ve genel basit elektronik kısımları ile uğraşıyorlar. Zaten içinde kullanılan işlemci, ekran kartı, ram vb. gibi önemli donanım parçaları dünyada tanınan belli başlı bir kaç firma tarafından üretiliyor. Yani marka konusunda tamamen tasarımına bak. Hometech genelde ofis kullanımı için bilgisayarlar üretiyordu. Ama Casper’i tavsiye ederim. Genel olarak bilgisayarlarını beğeniyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Yazılım için laptop alacaksanız aşağıdaki maddeleri gözönünde bulundurmanız iyi olacaktır.

  • En az i5 ve üstü yeni nesil işlemci
  • Hızlı veri akışı için ssd hattâ mümkünse nvme disk
  • Uzun süreli yada büyük boyutlu çalışmalar için en az 16gb DDR4 ve üstü ram bellek
  • Yapay zeka ile uğraşacaksanız paralel işlem gücü için en az 4gb belleğe sahip harici nvidia ekran kartı
  • Ve tabi linux işletim sistemi
1 Beğeni

teşekkürler arkadaşlar sağolun marka olarak hometech markalar çabuk bozulur die internet yorumları vardı o yüzden sordum acer marka olarak nasıl ne dersiniz…?

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.