yazılım konusunda ilerlemek için similasyon, program ,video ,kitap önerileriniz varmıdır?
siber güvenlik için btk giriyorum ama c ve c++ java dillerinde ilerlemek istiyorum matlab a olan bir ilgim var ama ücretli oldugu için sıkıntı . linux da olun mac de olsun windows da olsun android olsun meraklıyım.
sistem gereksinimlerim android studio kaldırmadıgı için android uygulamalar yapamıyorum.
sistem bilgimi vereyim önereceğiniz İDE ler için
12 gb ram
NV 840m ekran kartı
İ5 4210U işlemci
sdd var ama
2014 yılında almıştım emektarı kullanıyorum bir kaç upgrade sonrası
Eski nesil programlama öğrenimi için libgen tarzı siteler üzerinden yazılı kaynak bulabilirsiniz. Tüm programlama dillerinde bu tarz kitaplar bulunabilir. Ben şahsen Java gibi bir dille başlamayı öneririm, referans olarak Java The Comprehensive Guide kitabını öneririm, ama hangi dille başlayacağınız konusunda tercih sizin. C#, Python, Rust gibi herhangi bir dille de başlayabilirsiniz.
Bunun dışında ben video anlatım istiyorum diyorsanız internette tonlarca video vardır, YouTube’dan Udemy’e bir sürü alternatif var istediğinizi seçebilirsiniz.
Programlama becerisinin temelini kavradıktan sonra diğer programlama dillerine bunu aktarmak çok karmaşık olmayacaktır. Her birinde diğer metodu farklı bir şekilde yapıyorsun, kiminde daha karmaşık, kiminde daha basit. Kullanım yerine ve amacına göre değişik programlama dilleri kullanılıyor. Eğer programında anlamadığın bir sebepten hata yaşıyorsan internette bunu aratabilir, çözümünü oradan görebilirsin.
MATLAB’ı öğrenmek için crack kullanmak problem değildir, ama onu detaylı kullanıma geçtiğin zaman (iş hayatında kullandığın zaman) bir lisans satın alman gereklidir. Nasıl crackleyeceğin burada konuşulacak bir konu değil, fakat çok da zor değil internette ararsan bulursun diyim
Bende 2012 de aldığım bilgisayarı kullanıyorum. Python da program yazarken time kütüphanesi kullanarak 1 Saniye bekleme ekliyorum. Yoksa bilgisayar çok zorlanıyor.