Yazılım kurulum sorunu

Windows varken linux ısrarının anlamı nedir? Sorulan sorulara verdiğiniz cevaplar yetersiz. Son kullanıcıya göre verilen cevaplar değil. Kullanıcı açısından kötü bir yazılım. Akıllı tahtaları verimli kullanamıyoruz. Basit bir yazcı kurulumu yapılamıyor. Anlatımlarınızda dediğiniz herşeyi yaptım yinede kurulum gerçekleşmiyor. Klavye kullanıyorum ekran klavyesi sürekli karşımda. Pardus’u kaldırıp windows kurabilir miyiz?

Metin hoca linux bir hastalıktır, bulaştı mı geçmez. Pardus da bunlardan biri. İşin şakası bir tarafa pardusu’muz dünyadaki en iyi ve en güvenli işletim sistemleri içerisinde. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Etap konusunda biraz geriden gidiyoruz. Pardus ile paralel geliştirilmesi şart. Sürücü desteğinin geliştirilmesi için tamamen etap için ayrılmış bir sunucu üzerinden ubuntu tabanlı olarak da sunulabilir. Debian sürücü konusunda biraz geriden gidiyor. Burada önemli olan kızmak değil milli serveti değerlendirmektir. Şu anda kullanmakta olduğumuz birçok bilgisayara win 11 kurulamıyor. Yakın bir zamanda win 10 desteği bitiyor. Bilgisayarlar ve akıllı tahtalar güvenlik güncelleştirmesi alamayacak. Bu da veri güvenliği açısından büyük bir sorun oluşturuyor. Linux yazılımlarının büyük çoğunluğu ücretsiz. Sadece indirip kuruyorsunuz. Ayrıca dünyada kullanılan birçok yazılım linux temelli. Önemli olanı zor olanı başarmaktır. Kızmayalım daha iyisi için öneri yapalım, öğrencilerimize destek olalım.

2 Beğeni

linux a alışmak yerine vindows da ısrar neden alışın artık yıllardır bir türlü alışmak istenmiyor sorunlar a çözüm kurumsal bazda olmalı ferdi gayretlerle bir yere varılamıyor.MEB’de kullanılan programlar paketlenip meb paketleri adında bölüm açılmalıdır.Hiç linux kullanmadan bir yere varamayız.Bilişim öğretmenleri artık Windovs alışkanlığını bırakmalı

4 Beğeni

Linux ta basit bir kurulum için dahi çok uğraşıyoruz. Linux a alışmak zorunda da değilim. Amaç öğretmenlerin işini zorlaştırmaksa amaca ulaşılmış.

Merhaba

Sizin sorununuz Pardus kaynaklı değil, Üretici kaynaklı. Taleplerinizi tahta üreticileri yada diğer donanım sağlayıcılara bildirirseniz daha hızlı çözüme kavuşursunuz. Pardus ile uyumlu sistemler geliştirmek onların sorumluluğunda, nasıl windows ile uyumlu geliştirme yapıyorsalar Pardus/Linux içinde aynı geliştirmeyi yapmaları lazım.

1 Beğeni

Merhabalar,

Evet, Linux dağıtımlarında bazen hatalar olabilir. Veya alışkanlıklardan dolayı bazı şeyler insanlara zor gelebilir. Bu her işletim sistemi için geçerlidir. Aynı şekilde Windows’da da hatalar olabilir ve oluyor da. Bazen bu hataları çözmekte uzun zamanlar alabiliyor. Sonuçta her ikisi de yazılım. Yazılımlar var oldukça hatalar her zaman olacaktır ve zamanla çözülecektir. Zaten yazılımcıların en çok zaman harcadıkları konu da hata yakalamaktır.

Siz bir eğitimcisiniz ve bizim gelecek nesillerimizi yetiştiriyorsunuz. Aslında yerli yazılımları kullandırmayı en çok sizin özendirmeniz gerekiyor. Genelde bir öğrenci eğitim hayatına başladıktan sonra neredeyse ailesinden çok öğretmenleri ile iletişim kuruyor. Ve öğretmenler öğrenciler üzerinde rol model oluyor. Ben kendi hayatımdan örnek vermem gerekirse bu güne kadar bütün öğretmenlerim bana ve sınıfa her zaman ülkemiz için üreten ve katma değer katan bir birey olmamızı nasihat ettiler. Bugün yerli yazılımlar üretilse de kullanım konusunda hep bahaneler aranıyor ve şikayetler duyuluyor. Kimse bu yazılımları kullanıp yapıcı şekilde eleştirmezse, gelişim süreçleri nasıl devam edecek ki?

Diğer bir husustan bahstemek gerekirse eğitimcilerimiz yeniliğe ve yerli yazılım veya ürünlere karşı olursa bir ülke nasıl gelişebilir ki? Aslında bir ülkenin gelişmesinde en önemli faktör eğitim değil midir? Bu konuda en büyük yük siz değerli öğretmenlerimizin omzundadır. Sizler sürekli kendinizi geliştirip, yenliklere ayak uydurup, yerli yazılımları kullanarak bizlere ve gelecek nesillerimize örnek olmalısınız. Benim naçizane fikrim böyle.

Kusura bakmayın konu açılmışken biraz düşüncelerimden bahsetmek istedim. Burada sadece sizden bahsetmedim. Genel olarak bir genelleme yaparak düşüncelerimi belirttim. Yine de sürçülisan ettiysem affola.

6 Beğeni

Bu 1) ön yargınız 2) uygulama sağlayıcıların yanlış uygulama sağlamasından kaynaklanıyor.

Yoksa “Linux’ta uygulama kurmak zordur” diye bir şey yok.

Mesela Discord, sahipli bir yazılım, tek yapmanız gereken bir .apk indirir gibi .deb indirip paket kurucuyla açmak. Bu kadar.

Veya VSCode. Aynı şekilde. Yani uygulamalar geliştiricileri tarafından düzgün paketlendiğinde ortada hiçbir sorun yok. Eğer bir uygulamanın kurulumu zor ise o uygulamanın geliştiricisi ile iletişime geçip ona kızın, Linux/Pardus’a değil.

Zaten çoğu uygulama Uygulama Mağazasında tek tıkla kurulabildiği için bir siteye girip oradan .deb bile indirmenize gerek yok. İddia ediyorum ki bir kronometre başlatsak Linux’ta uygulama kurmak windowsu çok rahat geçer, en az 2x hızlıdır.

Ayrıca alışıp alışmamanız ve sizin konforunuzdan ziyade, devlet memurun keyfine değil memur devletin kurallarına ve işleyişine uymak zorunda.

“Alışmak zorunda değilim” cümlesini özel sektörde bir tek kişi dahi kullanamaz, bu da devlette neden güzel gelişmelerin çok geç geldiği ve hatta gelemediğinin güzel bir örneği olmuş. Siz “ben alışmak istemiyorum” derken hayranı olduğunuz “adamlar yapıyor” dediğiniz yabancı şirketler hep Linux üzerine sistemlerini bina ediyor çünkü onların çalışanları “ben alışmak istemiyorum” gibi bir cümle kurmuyor.

Linux’un UX’i elbet geliştirilebilir ama sizin tutumunuz çok hatalı. “Öğrenmek istemiyorum” yerine “şöyle bir iyileştirme yapılabilir” demelisiniz.

6 Beğeni

Ne windows ne de linux taraftarıyım. Sadece bilgisayarımı çalıştıracak adam akıllı bir yazılıma ihtiyacım var ve microsoft son zamanlarda iyice saçmaladı. Windows 8.1 kullanıyorum. İki ay kadar önce “herkes kullanıyor, ben de geçeyim, geriden gelmeyeyim” düşüncesiyle windows 10 kurdum. Sorunlar daha kurulum biter bitmez başladı. Casus paylaşımları, güvenlik yazılımını, şunu bunu engellemek için 3 tane üçüncü parti yardımcı yazılım kurdum. Olmazsa olmaz kullandığım CCleaner’i kurmayı kabul etmedi. Baya bildiğin windows diyor ki bu yazılımı kurmayacağım! Ben de portable sürümünü kullanmaya başladım. Devamlı oynadığım 4 oyundan ikisi çalışmadı. Hiçbir şekilde çözemedim. Ayrı bir HDD’de bulunan içi önemli şeylerle dolu koca bi klasörüm kendi kendine silindi, veri kurtarma yazılımıyla geri getirdim. Derken o sorundu bu sorundu derken yıldım. İki haftada “lanet olsun” diyerek vazgeçtim ve windows 8.1’e geri döndüm. Şu an aktif olarak pardus kullanıyorum. Windows’a Age of Empires-2 HD oynamak için ara sıra geçiyorum. Pardus mu, windows mu? diye sorarsanız benim bir yanıtım yok, ikisine de ihtiyacım var çünkü. Ama windows dururken niye pardus diye sorulursa durum aynen yazdığım gibi.

2 Beğeni

yazıcının markası modeli nedir? kurmaya çalıştığınız sistem nedir?

detaylı bir şekilde yazıp yardım isteyebilirsiniz.

windowtan pardüse neden geçtim?

uefi win 10 kurulu pc mde 32gb ram ve 2tb m2 ssd var

çok fazla youtube vidyosu izliyorum chrome kullanıyorum ve vidyolar nedense ram e değil m2 ye yazılıyor

sistemi kapatıyorum açıyorun 10 15 gb lık ram verisi m2 ye yazılıyor

velhasıl 13 tb yazılmış olarak aldığım m2 25 tb yazılmış olarak görünce dedim noluyor?

remi kullanması için ayarladığım ayarlar boşunaymış.

yeni pc aldığımda içinde gelen windows dayatması neden? belki kullanmayacağım neden ek para ödüyorum?

7 den sonra 8 gerekli miydi 9 nerde 10 güzel değil mi 11 neden ortada ve illa yeni pc istiyor 12 neden yapay zekalı? yeni sürüm çıkmayacaktı noldu?

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.