Yazılımcı Olma Yolunda Destek

Selamun Aleyküm.

Yazılıma ilgiliyim. Faydalı bir şeyler üretmek istiyorum. Bu niyetle Pardus Uzaktan Eğitim Merkezinde yer alan “Python ile Programlama Eğitimi” ve "Pardus’a Uygulama Geliştirme Eğitimi"ni bitirdim. Basitten İleri seviye projelere kadar bazı proje fikirlerim var. Ancak hala üretim için bazı eksiklerim var.

• Bir fikir, projeye dökülürken nasıl başlanır, nasıl ilerlenir bilmiyorum.
  • Pardus’ta genel olarak arayüz tasarımlarında kullanılan GTK, Python ile kullanılabiliyor ama Python ile yazılmadığı için Dökümanlarını anlayamıyorum.
  • Programın veri tabanı da olması gerekiyor ancak bağlantılar hakkında tam bilgi sahibi değilim.
  • Yapay Zeka araçları ile birşeyler üretebilirim ancak sürekli hazırdan almak beni geliştirmiyor ve aslında benim özgün üretimim olmuyor.

Benim gibi yeni yola çıkan kişilerin de benzer sorunları oluyordur. Yazılımda deneyimli forum üyelerinden tavsiyelerini bekliyorum.

Ayrıca yeterli olduğumda Pardus Geliştirme Ekibinde gönüllü olarak katkıda bulunmayı da isterim. Bunun gereklilikleri ve yoluna dair de yorumlarınızı beklerim.

Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki bir kod yazmaya başlamak, fikir bulmaktan daha kolaydır. Bir sorun varsa, ve nasıl çözeceğiniz hakkında bir fikir bulduysanız yolu yarılamışsınız demektir. İlk önce kullanıcı arayüzü ile çalışan bir program yazmak yerine terminal arayüzlü bir program yazmanızı tavsiye ederim. Dosyayı açtıktan sonra aklınıza ne geliyorsa yazın. Sonradan törpülersiniz zaten. Ayrıca yapay zekayı bir yazar yerine eleştirmen ve bir öğretmen olarak kullanmanızı da öneririm.

1 Beğeni

Öncelikle tavsiyem belirli kodlama sistemlerini kendiniz bilip devamında detesk almanız. Çünki bimeden geliştirme olmuyor. Flutter, kotlin, html, php, sql, python hepsi ayrı bir ekosistem. Mantığı anlarsanız YZ vb destekle kodlama yapabilirsiniz.

Temeliniz olursa o zaman her şey kolaylaşıyor, asıl amaç temel mantığı anlamak

1 Beğeni

@kivanc @tarik.vardar

Yazılım dili olarak Python öğrendim, tabi ileri seviye değil. Geliştirmeye Pardus ortamında başlamak istediğim ve genel arayüz de GTK kullanıldığı için GTK kursunu da izledim. Çalışma mantığını anladım ancak Dökümanları C diline göre yazılmış. Tecrübem olmadığı için Python mantığına çeviremiyorum. Daha önce C dilini tecrübe etmemiş biri olarak GTK dökümanlarını anlamak için ne yapmalıyım?

Veri tutması için SQLite derslerine de baktım. Ancak bunlar kendi alanında ayrı kurslar olduğundan bu bilgilerin bir arada nasıl pratiğe döküleceği konusunda tıkanıyorum.

Aslında her tıkandığım yerde yapay zekadan yardım alarak projeyi yarıladım ama farkettim ki artık projenin içeriğine hakim değilim. Yani ne, nereden, nasıl işliyor bilmemeye başladım. Parça parça destek alıca bütüne hakimiyetim gitti.

Mustafa bey, “temel bir eğitim” aldığınız için zorlanıyorsunuz. Eğitiminiz -anladığım kadarıyla- uygulama yapmak için yeterli seviyede değil. Python’u GTK ile konuşturabilmek için sadece belgelerle değil, yeterli eğitime erişerek de çalışmanız gerekiyor.

YZ’ye soru sormaktan çekinmeyin. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Şu yazdıklarınızı kendisine anlattığınızda size örneklerle nasıl yapıldığını açıklıyor. Bu, günlerce belge aramaktan sizi kurtarır. Nelerin nasıl yapıldığını sorduğunuzda tek tek, madde madde anlatır. Ama şu önemli: temel seviyeden kurtulup daha ileri seviyeye erişmeniz şart.

Bu arada, ben bir yazılımcı değilim. Dediğimi yapın, yaptığımı yapmayın :wink:

1 Beğeni