Yazılımcı olmak istiyorum

Size daha önce bir konuda python bilgimin olduğunu söylemeştim. Ama çok az. Ben python tamamını öğrenmek istiyorum. Ve pardus için yazılım hatta pardus a destek vericek bir işletim sistemi geliştirip teknofeste katılmak istiyorum. Fakat öğrenmem gerek. Bana öğrenme maceramda yardımcı olabilir misiniz?

Hem oluruz, hem de olamayız. Şöyle;

Yardımcı oluruz. Size kaynak falan öneririz. Aramızda anlayanlar size takıldığınız yerlerde yardımcı olur. Yeterli azminiz varsa yaparsınız.

Olamayız; sürekli, her an yanınızda olamayacağımız için her zaman tek başına olacaksınız. Ancak çok çalışırsanız ve yeterli motivasyonunuz varsa başarılı olabilirsiniz.

Tamamı yok bu işin. Bitmiyor. Bitti sanıyorsun daha yolun başında olduğunu farkediyorsun.

Bir işletim sistemi pardus’a nasıl destek vericek?

Öneriler:

İnternetten Python kitapları satın alın. Online eğitimleri tavsiye etmem. Kaynak devamlı elinizin altında olmalıdır. İstediğiniz zaman açıp okumalısınız. PDF kitap da önermem. Her zaman şöyle oluyor: “Aha! Hazine buldum!”. Bilgisayara kaydediyorsun ve bir daha açıp yüzüne bakmıyorsun. Basılı kitap al. Masana koy. Orada durduğu sürece şeytan dürtecek ve açıp açıp okuyacaksın. Hevesin varsa.

Benden bu kadar.

1 Beğeni

İşletim sistemi geliştirmek için bilgisayarların çalışma mantığını öğrenmek gerekebilir.

toy

Örneğin bu oyuncak Fibonacci serisini hesaplıyor.

Bilgisayar bilimi ile ilgili bu kitap ve diğer kitaplar oldukça güzel hazırlanmış.

Kitabın üstündeki resim belirli bir kütleye sahip cisimlerin benzetimi yapıldığında arkalarında bıraktıkları izleri gösteriyor.

parcacik

İşletim sistemi konusu daha önce burada konuşulmuştu.

İşletim sistemi geliştirmek için bir tane burada, bir de burada kitap var.

https://uzem.pardus.org.tr/ adresindeki eğitimleri tamamlamalıyız. Ardından da btkakademi.gov.tr internet sitesine e-devlet hesabı ile giriş yapıp Temel’den İleri Seviyeye Python İle Yazılım Geliştirme isimli kurslara katılabilirsiniz.

Yukarıdaki öğrenme tavsiyesindeki öncelik sırasını bozmazsanız Pardus’a epey katkınız olacaktır, kanaatindeyim.

İşletim sistemi geliştirmek için moraliniz bozulmasın ama en az 2-3 yıl lazım. Çok deneyim ve tecrübe + sabır gerektiriyor.
Bu arada Python ile işletim sistemi geliştiremezsiniz. C veya hadi hiç olmadı C++ gerekiyor. Ama Pardus üzerinde çalışacak uygulamalar yapabilirsiniz.

Ama tüm uygulamalarınız Pardus için olmasın, diğer dağıtımların ortak kullanabilmesi önemli

1 Beğeni

Öncelikle Merhaba. Ben Şuan LGS öğrencisiyim, geçen sene Pardus geliştirmede Teknofest de finalist oldum. Kendim Pardus’ta çalışan ve Gemini alt yapısı kullanan yapay zeka uygulaması geliştirdim. Python ve PytQ5 kütüphanesi ile. Eğer biraz sabredebilirsen LGS sonrası sana çok yararım dokunur.

@Ibrahim_Tas İbrahim Bey, Anadolu teknik lisesinde bilgisayar teknolojisi bölümü sizin için güzel olur.

Daha çok Kabataş lisesini istiyorum ama tabi olabilir yarın ne olacağını bilemeyiz İsmail Bey yinede Düşünceniz için çok teşekkürler

1 Beğeni

İyi bir yazılımcı olmak için kendinize bir alan seçmelisiniz. Yazılım deniz derya bir yer. Web programlama, oyun geliştirme, mobil uygulama geliştirme, gömülü sistemler ve sayamayacağım daha bir sürü alan var. Bunu yapmadığınızda hangi konuda kendinizi geliştireceğiniz konusunda kararsızlık yaşarsınız.

Her şeyi öğrenmek diye bir şey yoktur. Bilgi miktarı sonsuz gibi bir şey. Yazılımın temellerini öğrendiğinizde başka alanlara kolayca geçiş yapabilirsiniz. Bir programlama dilini öğrendiğinizde başka bir programlama dilini öğrenmeye çalışmak daha kolay olacaktır.

Masaüstü uygulaması geliştirmek için Python iyi bir başlangıç. Buradan devam edebilirsiniz.

Sıfırdan bir işletim sistemi geliştirmek hiç akıl karı bir iş değil. İşletim sistemi oldukça kompleks ve içerisinde yüzlerce bileşen barındırıyor. Yapsanız bile bu sefer yazılım desteği olarak sorun yaşayacaksınız. Pardus’un Linux tabanlı olmasının sebebi budur. Bununla ilgili forumda güzel bir yazı buldum:

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.