Yeni bilgisayara Pardus kurmak?

Merhaba, arkadaşa alınan yeni bilgisayara Pardus 23.4 xfc yükleme yapılmıyor. Onun yerine pop Os kurulumu yaptık. Her iki işletim sistemi içinde adımları aynı şekilde denedik. Ancak Pardus sürekli grub menüsüne gösterdi

1-Secure Boot özelliğini kapattığınızdan emin olun.
2-Pardusu Uefi şekilde hazırladığınızdan emin olun.
3-Eğer diski bölümlemeyecekseniz, kurulum esnasında diskin tamamını kullan seçeneğini seçin.

1 Beğeni
2 Beğeni

Yeni nesil bir bilgisayar sanırım bu, UEFI varsayıyorum. Bios menu de boot optionları kurcalayın orada pardus diye çıkması lazım.

1 Beğeni

Pardus backport versiyonunu kurmalısınız. Yeni bilgisayarlara güncel kernel gerekiyor

1 Beğeni

Pardus xfc 23.3 ve 23.4 olarak iki sürümde var. ISO yu rufus da dd mode da yazdırdım. Artık bilgisayara kurabiliyorum. Ama bu sefer internete bağlanmıyor. Wifi yok.

Daha sonra pop! Os yükledim. Şimdi herşeyi düzgün.

Geliştiricilere bu konuyu bir araştırmalarını rica ediyorum.

Üstadım Pardus backport sürümü kur gerekirse kernel yükselt. Aşağıdaki uygulamayı kur dene.
https://github.com/bkw777/mainline/releases/download/v1.0.15.2/mainline_1.0.15.0002_amd64.deb

1 Beğeni

Pop!_OS 22.04 sorunsuz kurulduysa, ondaki Linux çekirdeği Pardus 23.4’ün çok daha gerisinde olduğundan, sorun orada değil demektir.
Grub önyükleyici kurulumunda bir hata oluşmuş gibi görünüyor, ve belki bunun kaynağı ISO indirilirken ya da yazdırılırken oluşan bir sorun olabilir.
Grub terminal komutları ile bu daha iyi teşhis edilebilir aslında.
Örneğin, list yerine ls yazmalıydınız sanırım.
Sonra Pardus’u yüklemek için gereken komutları orada elle girerek deneyebilirsiniz.

1 Beğeni

Daha önce GRUB kurulumlarında benzer sorunlar yaşamıştım ve bu her zaman baş ağrıtıcı bir durumdur. Genellikle bozuk bir ISO veya gözden kaçırdığınız bazı ince ayrıntılar neden olur. Bence teşhisiniz çok doğru.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.