Yeni Çıkan Pardus Uygulamaları

Pardus ekibi 6 yeni uygulama ve 1 tema paketini Pardus Yazılım Merkezi’nde yayımladı.

Pardus Güncelleyici: Sisteminizi güncellemenizi ve yükseltmenizi sağlayan basit bir uygulama. Bu uygulama hakkında bir başlıkta konuşmuştuk ve “keşke olsa” demiştik. Çok teşekkür ederiz Pardus ekibi. :+1:

Pardus Font Yöneticisi: Basit yazıtipi yöneticisidir. Sisteme kolaylıkla yazıtipi paketi yüklenmesini, ayrıca yüklenecek yazıtiplerini önizlemenizi sağlayan bir yazılımdır.

Pardus Gece Işığı: Redshift’e dayalı basit renk sıcaklığı uygulamasıdır. Redshift, ekranınızın renk sıcaklığını çevrenize göre ayarlar. Bu, eğer geceleri ekran karşısında çalışıyorsanız gözlerinizin az acımasına yardımcı olabilir.

Pardus XFCE İnce Ayralar: Xfce için basit Gtk3 ve Python3 tabanlı ince ayar uygulamasıdır.

Pardus GNOME Karşılayıcı: Bu uygulama duvar kağıtlarının, temaların, düzenlerin ve ekran ayarlarının kolayca özelleştirilmesini sağlar. Editörümüz tarafından özenle seçilen en iyi uygulamaları keşfedin ve ihtiyacınız olduğunda hızlı destek bulun.

Pardus XFCE Karşılayıcı: Basit Gtk3 ve Python3 tabanlı karşılama uygulamasıdır. Pardus GNOME Karşılayıcı ile aynı işi yapar, alternatifidir.

Pardus 100. Yıl Teması: Türkiye Cumhuriyeti’Nin 100. yılına özel tema paketidir. Gerek XFCE gerekse GNOME masaüstü ortamları için uygundur.

Pardus çalışanlarını başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eder, ayrıca teşekkür ederiz.

4 Beğeni

Uygulamalar çok iyi.

Geliştiricilerimize ufak bi tavsiye:
Pardus güncelleyici en fazla ihtiyaç duyulan uygulama fakat güncelleme yaparken terminal ekranı isteğe bağlı açılabilir olması son kullanıcı için yararlı olacaktır. Yani %23, 24, 25… tamamlandı gibi bir ekran.

Kullanıcıları daha az terminalle muhatap etmek daha çok kullanıcıya hitap edecektir.

Bu arada konu güzel olmuş elinize sağlık Serhat Bey. İyi çalışmalar.

1 Beğeni

gücellemelerde exe dosyalarını direk açabilme olayını yapabilirseniz çok memnun kalırız.çogu pc parçasını otomatik görürken kimisini görmüyor. exe den çalıştırmak gerekenleri wine diye bir programı çalıştırmaya çalışarak bulmaya çalışıyoruz ama oda olmuyor çogunda. ece olayına bir el atabilirmisiniz.

Yükleyemiyorum. Bulunamadı diyor. Okuldaki bilgisayarı henüz 23’e yükseltmedim. Ondan olabilir mi acaba?

Buradan indirip kurabilirsin. 21 deposunda olmayabilir.

“paket önbelleğini güncellemeyi dene” butonuna basın. Veya;

sudo apt update

Yapın terminalden.

21 deposunda yokmuş. 23 deposunda varmış program. Neyse, yükselttikten sonra kullanırız artık.

Merhaba Pardus Güncelleyici’nin Pardus yazılım merkezi ile birleştirilmesi ve Flatpak entegrasyonu yapılması kullanım kolaylığı açısından çok iyi olur diye düşünüyorum. Pardus sistemime KDE kurdum. Hem KDE’nin yazılım merkezi (KDE Keşfet) hem Pardus Yazılım Güncelleyici güncelleme bildirimi yapıyordu. İkisinden birini kullanıp diğerini uyutmaya karar verdim ancak Pardus yazılım merkezinin flatpak entegrasyonu olmadığı ve Pardus Yazılım Güncelleyici de Flatpak üzerinden kurulan yazılımların güncellemelerini denetlemediği için KDE Keşfete Flatpak entegrasyonunu yapıp Pardus Güncelleyiciyi ayarlardan kapattım. KDE Keşfet’in flatpak entegrasyonu avantajı Pardus Güncelleyiciyi kenara itmiş oldu.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.