Evet kurulum aşamasını çözdüm. Faydası olur diye belirteyim. 23.2 Gnome kurulumunda dil seçiminden sonra Pardus Çalışan seçeneği ile devam edince kurulumda sorun oluyor, ya da ben yapamadım. Seçeneklerden 3ncü sıradaki ile devam edip Metin yazma ile kurulum yapınca oldu benimki.
Buradan mı devam edeyim bilmiyorum ama bu seferde wi fi ya da kablolu İnternete bağlanamıyorum. Hp sitesinden driverleri indirdim ama kurabildiğimden emin değilim. Ufaktan hevesim kaçıyor:/
Pes etme bence . Sorunlarını buraya yazıp çözümleri bulabilirsin inşâallâh . Bende pardus da yeniyim . kaç defa format çekmek zorunda kaldım . Fakat şuan windows dön deseler zor gelir diye tahmin ediyorum .
İnternetiniz yokken update ve upgrade komutları işe yaramaz.
Sizin ağ donanımınızı öğrenmek için uçbirimi açıp lspci yazıp enter tuşuna basıp size gösterilen çıktıyı kopyalayıp buraya yeni yorumunuz olarak paylaştırmanızı beklemiştim.
Bir de yeni yorumunuz uzun olacağı için buraya forum yazarken kullanılan seçeneklerden “detayları gizle” seçeneğine basın. Böylece iletinizi daha kibar görebileceğiz.
Gönderdiğim .deb dosyasını sağ tıkla Pardus paket kurucu ile kur reis. Yada .deb dosyasının bulunduğu dizinde terminal aç
sudo apt install ./*.deb
komutu ile kur. Bu kadar basit
Kablosuz internetiniz yok ama cep telefonunuzun interneti varsa cep telefonunuzdan internet paylaşımınızı açın ve cep telefonunuzun internetini açın. İnternet paylaşımı seçeneklerinden usb ile kablolu bağlantıyı seçin. Şimdi kurulum için bilgisayarınızda internetiniz olacaktır.
Yazıp enter tuşuna basın. Parola sorarsa pardus kurulumunda oluşturduğunuz kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin(oturumu açtığınız şifre). Aşağıdaki her komuttan sonra enter tuşuna basarak kurulumu onaylayın.
Çözümler için tek tek herkese teşekkür ediyorum. Artık kablolu bağlanabiliyorum. Fakat hala kablosuz bağlantı işini başarabilmiş değilim.
Verdiğiniz linkteki dosyayı indirmeyi başaramadım. Linkin altındaki komutları denedim. İlki çalıştı, bir şeyler yaptı ama gerisi gelmedi. Ekran görüntüleri ekteki gibi…
git 'in kurulu gelmediği aklıma gelmedi. Erdem beyin tavsiye ettiği komutla git’i uçbirimden kurabilirsiniz. Zaten uçbirimde de çıktıda, kurulması istenirse hangi komutla kurulacağı belirtilmiş.
Bu arada, ikinci yöntem olarak Pardus’daki Synaptic Paket Yöneticisi ile de git 'i aratıp aramada çıkan git sonucunun üzerine çift tıklayıp veya sağ tıklayıp açılan seçeneklerden kurulum için işaretle’ye bastıktan sonra değişikleri uygula’ya basıp git’in kurulumunu başlatabilirsiniz.
Evet, söylediklerinizin hepsini denedim. Komut yazmaktan çok anlamıyorum. Komutu hatalı yazmış da olabilirim. Ama artık yavaş yavaş laptopun wi fi kartında (veya ismine ne deniyorsa) bir arıza olduğunu düşünmeye başladım. Komutları yazdıktan sonraki ekran görüntüsünü eke bırakıyorum. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
Yardımlar için çok çok teşekkür ediyorum. Sonunda kablosuz bağlantıyı da yapabildim. Sanırım tarif ettiğiniz şekilde komutları düzgünce yazıp sürücüleri kurmuşum ama yine de olmamıştı. Yardım masasından sorun giderme kılavuzu yönergesini okuyayım dedim. Yönergedeki ikinci talimatı yapınca çalıştı. Foto atıyorum görünce muhtemelen güleceksiniz=))
Evet sadece bu tuşa basmam gerekiyormuş=))… Açıkcası Pardus a geçmeyi düşünürken sorun ile karşılaşırsam destek konusunda nasıl olur diye düşünüyordum. Sizlere Pardus u desteksiz bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum.
Son bir sorun olarak ses ayarı ilk açılışta ve bazen normal kullanım esnasında kendiliğinden tamamen kendini kısıyor. Mouse ile üstteki simgeden açmaya çalıştığımda geri kısılıyor ama klavyeden fn+ses açma yapınca düzeliyor. Problem ne olabilir?
Sayfasında, @Arastirmaci Muhammet bey, bir öneri paylaşmış. Pardus takımından Ali Rıza Keskin @sulincix bey ise başka bir öneriyi Pardus Topluluk Portalı’nda paylaşmış: