Yeni Kullanıcılar İçin Önlem Alınması Gereken Pardus Sorunları

Bu yazımda Pardus kullanırken karşılaştığım sorunlardan bahsetmek istiyorum. Bu sorunların başka kullanıcılarını etkilemesini istemiyorum, sonuçta Pardus ülkemde geliştirilen bir işletim sistemi daha stabil ve daha kararlı çalışması hepimiz için önemlidir.

1. Ekran Donma Sorunu : Sistemi kurduğum iki veya üç işlem yaparken ekran donuyor ve hiçbir işlem yapılamıyor, sade mouse aktif ve hiçbir işlem yapamıyorum.

2. Ekran Stabilizasyon Sorunu: Ekranın bazı bölümlerinden (Özellikle Panel Bölgesinden) Bilgisayar ekranı bozukmuş gibi titreme ve kip kip etme olayı meydana geliyor.

3. Ekran Dalgalanma Sorunu: Açık olan çalışma ekranını küçültüp büyütürken ve taşıma işlemi yaparken ekran kenarlarında dalgalanma meydana gelmesi.

4. Kapatıldığında Güç Işığının Yanık Kalması: Bilgisayarı kapatınca siyah ekran geliyor ama bilgisayarın açık olduğunu gösteren ışık açık kalıyor. Güç düğmesine basarak sistemi kapatmak zorunda kalıyorum.

5. Yeniden Başlat Sorunu: Bilgisayarı yeniden başlat yaptığımda siyah ekranda kalması ve yeniden başlatmaması.

6. Çok Fazla Ram kullanımı: Bilgisayarda hiç bir işlem yapmama rağmen %30-40 oranında bellek kullanması

7. İşlemciyi Fazla Çalıştırma ve Isındırması: Bilgisayar boşta iken işlemci %20-30 larda olması ve bekleme anında fanın sürekli çalışması

Bu saydığım sorunlar kullandığımız donanımlara göre değişiklik gösterebilir benim kullandığım sistem (Amd A9 çift çekirdekli işlemci , R5 M420 2GB ekran kartı ve 4GB Ram) bu sorunlarla karşılaştı ve bu yüzden Pardus işletim sistemini uzun bir süre kullanamadım. İşin özü sadece Pardus işletimini (Diğer Linux Dağıtımlarında Bu Sorunlarla Karşılamadım) stabil bir şekilde kullanmak çok zor ve zahmetli oluyor.

Çözüm: Uzun araştırmalarım sonucu yukarıda saydığım sorunların çözümünü Linux Kerneli güncelleyince ortadan kaldırdım (3.Sorun Hariç) ve Pardus’un kullandığı Linux Kernel sürümünü acilen güncellemesi gerekmekte olduğunu düşünüyorum ve inatla neden milattan kalma Kernel sürümünü kullanıyorlar merak eder oldum işin açıkçası.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.