Yeni Kurulum Ses ve Bluetooth Bağlantı Sorunu

Merhabalar,

Pardus 23.2’yi yeni kurdum, ancak hoparlörümden ses alamıyorum (Bazen kendi kendine düzelebiliyor). Bluetooth sorunu ise şöyle:

Bağlanılabilir cihazları ekranda görebiliyorum ve bağlanmak istediğimde bağlantı kuruyor, fakat ses alamadan bağlantı kesiliyor ve “Bağlantınız kesildi” uyarısı alıyorum.

Pardus 23.2 sürümüne geçmeden önce Ubuntu kullanıyordum ve Bluetooth bağlantı sorunu orada da vardı, ama pek önemsememiştim. Önceki Pardus kurulumunda da benzer bir ses sorunu yaşadığım için Pardus’u silip Ubuntu’yu kurmuştum. Pardus’un yeni sürümü çıkmışken bir şans daha vermek istedim ama maalesef aynı sorun devam ediyor. Forumda biraz araştırma yaptım ve bazı çözümler geçici olarak işe yarasa da, makineyi yeniden başlattıktan sonra sorunlar tekrar ediyor.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Düzeltme: Şu anlık ve hoparlör ve bluetooth bağlantısında bir sıkıntı yok.Hoparlör nasıl çalıştı anlamadım.Bluetooth sorunu için aşağıdakileri komutları terminal ekranından çalıştırdım.Biraz fazlalar ama işe yaradı :slight_smile: .

sudo apt update
sudo apt install pulseaudio pulseaudio-module-bluetooth
sudo apt install bluetooth bluez
pulseaudio -k
pulseaudio --start
sudo systemctl start bluetooth
sudo systemctl enable bluetooth
sudo apt install blueman

3 Beğeni

Arkadaşlar yukarıdaki çözümü bluetooth u düzeltmek için yapınca bende ses gitmişti.Bu şekilde düzeltttim bilginize…

sudo apt install pipewire-audio-client-libraries
systemctl --user restart wireplumber pipewire pipewire-pulse

1 Beğeni


Ben Pardus Cinnamon kullanıyorum. Bluetooth ile cihaza bağlandığımda ses laptop dan geliyor ancak ses ayarlarına girip bağlı olduğum cihaza tıkladığımda sesi oradan alıyorum ve şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Extra bir şeyler kurmaya yada kaldırmaya gerek duymadım.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.