Yeniden Pardus kurarken Grub hatasi aliyorum Windows 11 var pc de

Arkadaslar merhabalar,

Bilgisayarimda wondows 11 var olusan bir hatadan dolayi pardusu sildim yani kayitli olan diski sildim ve yeniden yuklemek istiyorum ama simdi surekli grub hatasi veriyor bunu nasil cozebilirm. Internette biraz arastirdim iste windows usb ile onyukleme diskini silip yeniden olustur diyor ama oda olmadi cunku videolar baya eski 2-3 senelik. Bana yardim edermisiniz pardusu yeniden kurayim tabi Windowsu silmek istemiyorum boot da windowsu once acilir yaptim ve sorunsuz acliyoru ama pardus yuklerken grub hatasi veriyor.

1 Beğeni

kurulum yaptığınız diski önyükleme ayarında doğru seçin

Masaüstü bilgisayar mı… Yoksa laptop mu…
Sabit SSD ye kur… benim laptop da Windows 11 ve pardus23. 4 xfch ikisinde kurulu seçmeli oluyor.

Okadar ilerlemiyorki pardus usb takıyorum pc usb den başlatıyorum hemen grub hatası veriyor. İnternette 100mb lik system partını silip yeniden oluşturuyorlardı ben ordaki gibi yaptım ama system partı silemezsin bildirim aldım onun için videolar 2-3 senelik galiba Windowsta bu işlemleri engelliyor.

Bana öyle görünüyor ki ISO dosyası indirilirken, ya da USB belleğe yazdırılırken bir sorun olmuş. Bu durumda önce ISO dosyasının kontrol edilmesi lazım. Orada sorun yoksa, USB’ye yeniden yazdırıp (doğru yol izlemeye, doğru uygulama kullanmaya da dikkat ederek) tekrar denemek gerek.

Bilgisayarınızı windows 11 ile açın. EasyUEFI programını kurun grubu kaldırın.

Teşekkürler arkadaşlar yanıtlarınız için bilgisayırımı formatladım öyle yapabildim malesef.