Yerli Arama Motorları

Arkadaşlar merhaba. Bu konuda %100 yerli (kendi veritabanı ve botları olan) birkaç arama motorundan bahsedeceğim. Bunların biri kesinlikle pardüs yetkilileri tarafından firefox tarayıcısında varsayılan olarak eklenmeli ve stock rom bu şekilde sunulmalı. Ayrıca okullarda ve diğer kurumlarda anasayfa olarak google yerine bunlar kullanılmalı.

  1. VUHUV - https://www.vuhuv.com.tr
    2015 yılından bu yana geliştirilen bir arama motoru. Kendi botları var ve tarama yaparak kendi veritabanında sonuçları arşivliyorlar. Arama sonuçları çok tatmin edici. Şuana kadar gördüğüm en kapsamlı yerli arama motoru. Ayrıca son güncellemeyle opsiyonel olarak koyu tasarım da eklenmiş. Ayrıca hiçbir şekilde müstehcen sonuç çıkmıyor. Bu yüzden okullarda ana sayfa yapılması gerekiyor bence. Ayrıca sistemde olmayan bir linki site ekle kısmından ekleyebilirsiniz. Mail sistemi, harita sistemi gibi birkaç yenilikle tadından yenmez.

2- BİLİVER - https://www.biliver.com
Vuhuv kadar olmasa da yine kapsamlı sonuçları var. Sitede 2009 yılından beri geliştirildiği bilgisi var. Tasarımı fena sayılmaz. Link eklenebiliyor. Ancak müstehcen sonuçlar içeriyor.

3- TARMOT - http://www.tarmot.com/
Yine uzun zaman önce geliştirilen bir arama motoru. Şu sıralar pek güncelleme yapıldığını görmedim. Kendi botları ve veritabanları var. Örnek olarak bir bot; gezgin.tarmot.net/gezgin/ata/
Ancak müstehcen sonuçlar içeriyor.

Arkadaşlar lütfen kimse yaani, geliyoo gibi sonuçlarını google dan çekip deşifre olduktan sonra kodlarını gizleyen siteleri neden eklemediğimi sormasın. Bir de insanların milli duygularını sömürüyorlar. Amacımız dışa bağımlılığı azaltmak olmalı bunun için yerli üretime destek olmaktan başka çaremiz yok.
Benim bildiğim siteler bunlar arkadaşlar başka bildiğiniz varsa lütfen yazın konuya ekleyelim :slight_smile:

17 Beğeni

Selamün Aleyküm

Vuhuv’a hayran kaldım :heart_eyes:
Gerçekten emek verilmiş. Varsayılan olarak DuckDuckGo kullanıyordum. Varsayılan arama motorumu Vuhuv olarak değiştirmeyi bile düşünüyorum.

5 Beğeni

Ben de biraz inceledim, vuhuv gerçekten sonuçlar olarak tatmin edici. Yaani’den daha iyi sonuçlar çıkarıyor diyebilirim. İndekslemeler de dedikleri gibi interneti tarayıp kendi sunucularında yapılıyorsa adeta bir google alternatifi olmuş. Tebrikler.

5 Beğeni

ben her arama için bir ağaç dikiyoruz dediği için ecosia kullanıyordum. Milli olduğu için vuhuv tercih edeceğiz artık bilgilendirme için teşekkürler.

2 Beğeni

Vuhuv un firefox eklentisi yok mu?

vuhuv harbi iyiymiş, kalite hissi veriyor gerçekten :blush:

2 Beğeni

Yandex ile aynı sonuçları veriyor. Yapanların eline sağlık ama aklımda soru işaretleri belirdi?

https://www.vuhuv.com.tr/ gerçekten güzelmiş. Bilgileri hangi sunucularda depoluyorlar merak ediyorum.
Ülke içindeyse desteklenir. Değilse millilik anlamında yaani.com a alternatif oluşturmayın derim.

1 Beğeni

Hocam talimatları uygulayarak yapabilirsiniz her tarayıcıya. Ben hem telefonumda chrome a yaptım hem de bilgisayarda firefox’a. Chrome için vuhuvda bir arama yaptıktan sonra “Ayarlar/Arama Motoru” kısmına beliriyor.

2 Beğeni

Güzel paylaşım olmuş. Eğer dedikleri gibi tracking yoksa ( ki pek inanmıyorum :slight_smile: ) ben de Kemal Bey gibi duckduckgo’dan vazgeçebilirim. Sadece bir şeyi keşfedemedim. Örneğin duckduckgo’da gece modunda arama yaparken adres çubuğuna &kae=t parametresi ekleyip çözüyordum ama bunda o parametreyi bulamadım. Bilen arkadaşımız varsa paylaşabilir mi? (Sağ taraftaki ayarlardan haricen soruyorum)
İlk gözlemlerimi söylüyorum. Arama hızı çok güzel, içerdiği komutlar kullanışlı, sağ taraftan canlı tv-radyo izleme imkanı çok güzel. Sadece trackingden emin değilim ve güvenilir-yeterli sonuç testini yapabilecek yeterli bilgi-birikimim olmadığından o konu hakkında kesin bir şey diyemeyeceğim. Bilen arkadaşlarımız aydınlatırsa sevinirim.

Vuhuv un Google Play Store ye uygulaması gelmiş.

3 Beğeni

Selamün Aleyküm
Uygulamayı Play Store’da göremedim. Mümkünse bağlantısını paylaşabilir misiniz acaba?

Ekleme:
Vuhuv’un haberlerine bakınca gördüm.
İsteyen olursa diye aşağıya ekliyorum.

4 Beğeni

sonuçları yandex’ten çekiyor ve amsterdam’da barındırılıyor. ne anladım ben bu işten?

Tam olarak bundan bahsediyordum.

Bu bilgileri nereden edindiniz acaba?
Çünkü Shodan üzerinden bakınca Gaziantep’te bulunan bir veri merkezini gösteriyor.

2 Beğeni

Hocam iddianızı kanıtlar mısınız lütfen.
öncelikle araçları kullanıp, sonuçları 1 hafta içinde paylaşınız.
1- Vuhuv
2- Site şikayet etme. (sadece mobilde çıkıyor, sonuçların yanındaki 3 nokta)
3- Öneri ekleme.

Ben 1 yıldır kullanıyorum birçok site ekledim sonuçlarda çıkmaya başladı, birçok sonuç şikayet ettim max 2 gün içinde sildiler ve öneriler ekledim. Bunlar eklenebiliyorsa bir veritabanı olmalı nasıl yandex’ten çekiyor olabilirler merak ediyorum? Siteyi biraz kullandıktan sonra yorum yapar mısınız?

2 Beğeni

Ben vuhuv ekibine mesaj gönderdim, mailime gelen cevapta sunucularının Türkiye içinde olduğunu söylediler.

Arkadaşlar tüm tartışmayı tek tek okudum. Endişeler barındıran bir tek ben değilim onu anladım. Bende emin olmak istiyorum. Fakat ne bileyim insan inanamıyor mu diyelim yoksa hep kandırıldığımız için yalancı çoban hikayesi gibi her çobanı aynı mı zannediyorum pek bilemedim ama sanki bu sefer olmuş gibi.

Aslında o kadar çok basit ki bu tür şeylerin reklamı. Örnek vermem gerekirse ben instagram, facebook, twitter kullanan biriyim. Ayrıca donanımhaber gibi teknoloji sitelerinden mümkün olduğunca makaleler ve haberleri takip eden biriyim. Fakat ilk buradan duydum adını. Yani bu güne kadar yıllardır bilgisayar kullanan ve aktif internet kullanıcısı olan ben duymadım daha önce hiç adını. Ve şimdi diyoruz ki bu milli imiş. Yerli imiş. Bana hak verin a dostlar sizde benim gibi tedirgin değil misiniz? Kandırılmaktan bıktık artık. Daha çok aldanmışlık hissine kapılmak istemiyorum. Bu halka bu millete yapılan bu zulüm bu aptal yerine koyma adeti artık son bulsun. Bakın bizler buradayız. Bize desinler ki google işbirliği ile bir arama motoru geliştiriyoruz, kültürümüze uygun vs. vs. can kurban. Ama direkt damardan giriyorlar yerli ve milli arama motoru vs. vs. Yalan yalan yalan. Neden? Sadece para için mi?

Uzun lafın kısası, vuhuv gerçekten kendi botlarına ve sunucularına sahipse bende söz veriyorum sonuna kadar her mecliste, her platformda, her imkan bulduğum ortamda kullanılması için elimden geleni yapacağım. Yerli ve milli oluşundan ötürü ve güncellemeler ile başarılarından bahsedeceğim. Tatmin edici sonuçlarını canlı canlı göstermeye çalışacağım. Haydi bakalım kanıtlama zamanı. Nerede Vuhuv yetkilileri? Bence bir mail ile pardus forumuna çağrılmalılar. Burası onların kendilerini evlerinde hissedecekleri en rahat mekan. Bir başlık açarlar vuhuv diye. Güncellemeleri vs. paylaşırlar. Hepimiz de kullanırız.

Tabi cesaretleri varsa ve gerçekten yerli ve milli iseler. Yoksa herkes yoluna ve bu milletin duygularını sömürmeyi bıraksınlar artık. Buradan kimseye ekmek çıkmıyor. Bakın biz yıllardır Pardus milli ve yerli diyoruz. Hani nerede edindiğimiz yeni kullanıcılar. Bir kaç taneyi geçmez. Herkeste “aaa öyle mi? Harikaymış…” şeklinde tepki veriyor ama, hadi diyorsun “yok ya ben iyiyim böyle, şimdi ona alışamam falan” diyor. Yahu sen yaşadığına dua et. Nefes almaya nasıl alıştın acaba bu umursamaz tembellikle.

Neyse arkadaşlar. Bu yazacaklarım bitmez ama konunun takipçisiyim. Merakla bekliyorum cevapları ve yorumları.

4 Beğeni

Tüm geliştirme sürecine dair haberleri buradan paylaşıyorlar. Ben de ilkin şüphe ile baktım ama kendilerini çok güzel bir seviyeye getirmişler.

Android uygulamaları yeni çıktı, uygulamada yaşadığım bir sorun için e-posta attım. İtina ile geri dönüş yaptılar.

2 Beğeni

5 Beğeni