Yerli Arama Motorları

Ben vuhuv ekibine mesaj gönderdim, mailime gelen cevapta sunucularının Türkiye içinde olduğunu söylediler.

Arkadaşlar tüm tartışmayı tek tek okudum. Endişeler barındıran bir tek ben değilim onu anladım. Bende emin olmak istiyorum. Fakat ne bileyim insan inanamıyor mu diyelim yoksa hep kandırıldığımız için yalancı çoban hikayesi gibi her çobanı aynı mı zannediyorum pek bilemedim ama sanki bu sefer olmuş gibi.

Aslında o kadar çok basit ki bu tür şeylerin reklamı. Örnek vermem gerekirse ben instagram, facebook, twitter kullanan biriyim. Ayrıca donanımhaber gibi teknoloji sitelerinden mümkün olduğunca makaleler ve haberleri takip eden biriyim. Fakat ilk buradan duydum adını. Yani bu güne kadar yıllardır bilgisayar kullanan ve aktif internet kullanıcısı olan ben duymadım daha önce hiç adını. Ve şimdi diyoruz ki bu milli imiş. Yerli imiş. Bana hak verin a dostlar sizde benim gibi tedirgin değil misiniz? Kandırılmaktan bıktık artık. Daha çok aldanmışlık hissine kapılmak istemiyorum. Bu halka bu millete yapılan bu zulüm bu aptal yerine koyma adeti artık son bulsun. Bakın bizler buradayız. Bize desinler ki google işbirliği ile bir arama motoru geliştiriyoruz, kültürümüze uygun vs. vs. can kurban. Ama direkt damardan giriyorlar yerli ve milli arama motoru vs. vs. Yalan yalan yalan. Neden? Sadece para için mi?

Uzun lafın kısası, vuhuv gerçekten kendi botlarına ve sunucularına sahipse bende söz veriyorum sonuna kadar her mecliste, her platformda, her imkan bulduğum ortamda kullanılması için elimden geleni yapacağım. Yerli ve milli oluşundan ötürü ve güncellemeler ile başarılarından bahsedeceğim. Tatmin edici sonuçlarını canlı canlı göstermeye çalışacağım. Haydi bakalım kanıtlama zamanı. Nerede Vuhuv yetkilileri? Bence bir mail ile pardus forumuna çağrılmalılar. Burası onların kendilerini evlerinde hissedecekleri en rahat mekan. Bir başlık açarlar vuhuv diye. Güncellemeleri vs. paylaşırlar. Hepimiz de kullanırız.

Tabi cesaretleri varsa ve gerçekten yerli ve milli iseler. Yoksa herkes yoluna ve bu milletin duygularını sömürmeyi bıraksınlar artık. Buradan kimseye ekmek çıkmıyor. Bakın biz yıllardır Pardus milli ve yerli diyoruz. Hani nerede edindiğimiz yeni kullanıcılar. Bir kaç taneyi geçmez. Herkeste “aaa öyle mi? Harikaymış…” şeklinde tepki veriyor ama, hadi diyorsun “yok ya ben iyiyim böyle, şimdi ona alışamam falan” diyor. Yahu sen yaşadığına dua et. Nefes almaya nasıl alıştın acaba bu umursamaz tembellikle.

Neyse arkadaşlar. Bu yazacaklarım bitmez ama konunun takipçisiyim. Merakla bekliyorum cevapları ve yorumları.

4 Beğeni

Tüm geliştirme sürecine dair haberleri buradan paylaşıyorlar. Ben de ilkin şüphe ile baktım ama kendilerini çok güzel bir seviyeye getirmişler.

Android uygulamaları yeni çıktı, uygulamada yaşadığım bir sorun için e-posta attım. İtina ile geri dönüş yaptılar.

2 Beğeni

5 Beğeni

Haberler kısmındaki şu haber tartışmayı bitirmiş.

100% yerli. Harika. Tebrik!

VuhuvBot yenilendi, şimdi daha güçlü.

20.03.2018

Yeni geliştirdiğimiz robot yapısıyla donanım ve hat kaynaklarına orantılı günlük milyonlarca sayfayı daha hızlı taramak mümkün oldu. Ayrıca yenilenen vuhuvBot robots.txt kurallarına da saygı gösteriyor, taranması istenmeyen bölümler vuhuv veritabanına alınmıyor. Bugünden itibaren yeni versiyon robotumuz interneti dolaşmaya başladı.

7 Beğeni

Vuhuv’ un e-posta hizmeti de mi var?

Son 5 gündür Vuhuv’ u kullanıyorum ve çok başarılı buldum. Aileme, arkadaşlarıma, herkese anlatıyorum gerçekten yerli ve milli olduğunu. Çok gurur verici bir durum.
Firefox’ ta nasıl varsayılan yapacağımı bir türlü bulamadım. Yardım ederseniz sevinirim.

5 Beğeni

Bence linux için tarayıcı yapabilirler hem belki bu sefer varsayılan tarayıcı yapar pardüs yetkilileri kim bilir :blush: ben hala firefox ta varsayılan yapılması taraftarıyım gerçi. Türk türkü desteklemeli oturup çay için birlikte.

1 Beğeni

Ben ilk konu açıldığında yuklemiştim bilgisayara . gayet kullanışlı bir arama motoru…

3 Beğeni

Selamün Aleyküm
Vuhuv’un arama kısmına aşağıdaki metni yazdığınızda size nasıl yapılacağını çok basit bir şekilde gösteriyor. İsteyenler için bağlantı olarak da paylaştım.

.vuhuv arama motorun yap

4 Beğeni

Selamun aleyküm.

mustafaalagoz Bey bu pek kıymetli paylaşımınız için teşekkür ederim.
Ayrıca, başta Kemal Oktay Aktoğan Bey olmak üzere Emin Fedar Bey’e, Mahmut Elmas Bey’e, Sinan Bey’e ve diğer kullanıcılara da (Hüseyin ÖZKILIÇ isimli kullanıcı hariç) önemli paylaşımlarından dolayı teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Vuhuv arama motorumuzu hem beğenerek kullanıyorum hem de çevremdekilere tavsiye ediyorum.
İnşalallah dışa bağımlılıklarımızdan birinden daha kurtuluruz.

Hayırlı çalışmalar dilerim.

4 Beğeni

Kemal Bey bende inceledim. Fakat kullanıcılar girip oradan bakmazlar. Herkes keşke sizin ve benim gibi araştırmacı olsa. Bazı şeylerin kullanıcıların gözlerine sokulması gerekiyor. Bu sebeple böyle forum ortamlarında paylaşılması daha güzel ve etkili olacaktır.

Bu arada telefonuma da varsayılan arama motoru olarak kurdum ve ekranda bulunan google widget’ı kaldırıp vuhuv widget ekledim. Gören soruyor bu nedir diye. Bilgsayarımda da aynı şekilde firefox varsayılan arama motoru ve açılış ekranı için vuhuv.com.tr yaptım. İlgi çekiyor gerçekten. Bilgi işlem sorumlusuyum ben. Cihazımdan bazen bir şeyler göstermem gerektiği zaman direkt göze giriyor bu neymiş diye. Umarım daha fazla kitle yakalanır. Google ve Yandex’in yenilgisini görmek çok zevk verecek. Umarım bu olur. Mesela yurt dışından Bing çok kullanılıyor fakat Türkiye’de çoğu kimse bilmiyor. Bu gibi olması gerek. Fakat kamuoyu yaratılması gerek. Bunun için tüm bilenlerin ellerinden geleni yapması gerek. Haydi bakalım dostlar klavyenize kuvvet :smiley:

5 Beğeni

VUHUV’u 15 gün önce buraya yazdığımdan beri varsayılan arama motoru olarak kullanıyorum. Gerçekten çok beğendim. Bundan önce verileri saklamadığı için DuckDuckGo.com kullanıyordum ve Vuhuv.com’a geçerken hiçbir sıkıntı yaşamadım, aksine pek çok güzel özelliği var.

Direkt olarak sözlük araması yapması en beğendiğim özelliklerden biri. Tekrar tebrik etmek lazım geliştiricilerini:

5 Beğeni

Bu sözlük özelliği benim de dikkatimi çekti.
Şöyle demişler:

.sözlük
Osmanlıca Türkçesini de kapsayan ortalama 600 bin anlam içeren veri tabanında arama yapmanızı sağlar.

Verilerin nereden alındığına dair bilgi göremedim. 600.000 kelime ihtiva eden bir sözlük ciddi bir rakama ulaşmış diyebiliriz.

6 Beğeni

Aslinda turtc arama motoru var yerli e posta desteği de var bir bakmanızı ve denemenizi öneriyorum mobil olarak da kullanımda

3 Beğeni

Güzel olmuş gerçekten. Devletin bu insanları tek çatıda toplayıp tek bir projede çalıştırması lazım.

Arkadaşlar yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyorlarmış. Sonuçların yeni sekmede açılması ile ilgili bir mail attım. Cevap beni oldukça heyecanlandırdı. Sanırım yakında mail sistemi geliyor :slight_smile:

Hocam merhabalar. Uzun süredir sitenizi hem mobil hem de pc de kullanmaya devam ediyorum. Ancak bir şikayetim var. Sonuçların yeni sekmede açılması çok can sıkıcı oluyor. Özellikle mobilde bir günde 15 sekme açılıyor. Biliyorum sitede daha çok durmamız için yapıyorsunuz ama bence bu düzeltilmeli.

Cevap:
Merhaba,
Medya özelliği olduğu için sonuçları yeni sekmede açtırıyorduk, radyo dinlerken siz sonuca direk tıklarsanız yayın kesilir bunu önlemek için yeni sekmede açtırdık, başka bir amacımız yoktu. Biz vuhuvun alt yapısını mümkün olan en az sayfa geçişiyle en çoğu sunmak üzerine kurduk bu sebeple komut sistemi icat ettik. Mesela şimdi eposta hizmetini planlıyoruz, göreceksiniz onda da bir ilki gerçekleştireceğiz erişimi çok kolay olacak, vuhuv eposta için başka başka sayfalara girmeyeceksiniz.

Bu yeni sekmede açma durumu bize daha önceleride bildirildi bu sebeple bizde gerekli kodlamayı yaptık ve bunu ayarlara ekledik ama henüz yeni sürümü yayına almadık. Yani yeni sürümü yayına aldığımızda ayarlardan sonuçları yeni sekmede aç ayarını kapatabileceksiniz. Başka ayarlarda ekledik.

Biraz idare edin yeni güncellemeler 1-2 haftaya inşaAllah aktif olacak.

8 Beğeni

Heyecanla bekleyeceğim.

1 Beğeni

Çok güzel gerçekten. Bende çalıştığım okullarda arama motorları ünitesini işlerken özel olarak bol bol vuhuv üzerinde durdum. Bazı öğrencilerim anne ve babalarının telefonlarına yüklemişler. Medya oynatma ve gece modu özellikleri çok hoşlarına gitti. Başarılı bir proje, bizlere düşen yerli ve milli projelere destek olmak.

8 Beğeni

Kullanıcının önerilerini dikakte alıyor Vuhuv, çok güzel. Ama haritalar yazınca yandex haritalar çıkıyor. Ve her aramanın ilk sonuçları yandex ile aynı. resimler, haberler falan hep farklı ama ilk sonuçların hep aynı olması beni şüphelendiriyor.