Forumda bir çok kez konusu açılan yerli arama motoru Vuhuv geliştiricileri geçenlerde Vuhuv anasayfasında bir mesaj yayınlamışlardı. Vuhuv ana sayfadaki sağ altta Bizden Haberler kısmında mesaj aynen duruyor. Aşağıya metni yapıştırıyorum;
Ne Park?
18.05.2026
Gaziantep Teknoparkta bulunan sadece 20 m2 olan ofisimize sene başında yapılan kira artışına “Para kazanmıyoruz, projeyi ayakta tutmak için zaten çok ödememiz var bunuda ödeyemeğiz, düşüremez miyiz?” dediğimizde özetle “çık git” dediler, ofiste interneti taradığımız sunucuları barındırıyoruz kapatamayız dedik özetle “bize ne” dediler. Yaptığımız iş kamu yararına ve ülke için önemli, Türkiye’de tek Avrupada tek hatta dünya çapında da ilk beş içine aday dedik özetle “ne yaptığımızı anlamadılar” bizde peki dedik bir yol bulur öderiz herhalde derken 3 ay birikmiş dördüncü ayın faturasını kestikleri gibi bize birikmiş ödemeniz var avukata yani icraya verileceksiniz dediklerinde bizde ipler koptu, nisan ayında tarama yaptığımız tüm sunucuları kapattık ve mayıs ayının başında da ofisi boşalttık. Kredi kartıyla ödemelerini yaptık. Söylenecek çok şey var, çok büyük çelişkiler var ama şimdilik sözün kısası “büyük emek verdiğimiz bu proje için 20 m2 düz dört duvardan ibaret alan bize çok görüldü” demiş olalım.
Açıkçası üzüldüm. Ne yapılabilir bilmiyorum.