Yerli Arama Motoru Vuhuv ücretsiz Drive hizmetini başlattı

dosyanus.vuhuv.com

Google Drive ve benzeri bulut depolama sistemlerine alternatif olarak, Gaziantep Teknopark sunucularında barınan yerli ve milli arama motorumuz Vuhuv’un depolama çözümü duyuruldu:

Deneme aşamasında olduğu için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

Vuhuv’u severek kullanıyorum ve bu depolama çözümleri için de Tebrik ediyorum. Türkiye’de “Arama Motoru” kavramına layık tek site diyebilirim.

8 Beğeni

Sunucularda barındırılan verileriniz önemli ise bir kaç yere daha yedeklemeyi herkese öneririm.

Ttkom un sağlamış olduğu alana deneme amaçlı vidyolardan yüklemiştim.

Bir kaç farklı yerde parçalar halinde depoluyoruz demelerinden belliydi ne olacağı.

Dosyalar silindi bi aksaklık nedeniyle arayıp sormadım bile yıllar önceydi dediğim.

Google da da olmuş ama benim dosyalar etkilenmedi.

Yandexin dosya paylaşımında görüntüleme ve indirme sayılarını görme özelliği var bir kaç dosya da orada var paylaşımda olan.

paketler web sunucusu paketleri gibi yandex in 10 ve google ın 15 gb gibi ücretsiz alanları var sürekli yükselttirmeye çalışsalar da.

1 Beğeni

Tv uygulaması varmış deneyelim :slightly_smiling_face:

Drive uygulamasının dosya paylaşımında sadece kullanıcılarla paylaşım var.

2 Beğeni

Yıllardır web browser’ımın açılış sayfası Vuhuv. İlk onda arıyorum. Memnunum, gelişmesini ve yaygınlaşmasını istiyorum gerçekten. Okulda bilişim dersinde arama motorları konusunu anlatırken gururla yerli arama motoru olarak örnek verip defterlerine yazdırıp bilgisayarlarda denettiriyorum.

5 Beğeni

Lisede askjeeves.com a girmiştim ASK yazıyrdu sayfada hocamız aşk sitesi zannettiydi o aklıma geldi . :grin:

1 Beğeni

Arama motorunda duck duck go mu vuhuv mu önerirsiniz .

1 Beğeni

Ben çok kafa yormuyorum. Açılış sayfam Vuhuv, önce onda arıyorum, istediğimi bulamazsam diğerlerini deniyorum. Bazen önerilerde bulunup geri bildirim veriyorum Vuhuv ekibine.

3 Beğeni

Pek uzun süreli bir proje olmayacak gibi geliyor bana ama umarım yanılırım.

Popüler işletim sitemlerinin kendine ait arama motorları var. Pardus bünyesinde yaşatılabilir.

1 Beğeni

Vuhuv 2019’dan beri aktif, ben de yıllardır severek kullanıyorum, değiştirmeyi de düşünmüyorum. İnşaallah geliştiricilerine birileri destek çıkıyordur. Proje çok güzel çünkü, sadece ekonomik sebeplerden kapanırsa kapanır.
https://s.vuhuv.com/i/?i=2

Popüler işletim sitemlerinin kendine ait arama motorları var. Pardus bünyesinde yaşatılabilir.

Aslında işletim sistemlerinin arama motorları yok. Google, Yandex, Duckduckgo bir işletim sistemi değil. Bir işletim sistemiyle özdeşleşmiş bir tek Bing var.

Arama motoruyla işletim sistemi tamamen ayrı şeyler. Apple’ın da yok mesela.

Benim söylemek istediğim de ekonomik sebeplerden dolayı. yaani de aynı şekilde çıktı sanırım tarayıcısını kapattılar.

Ayrıca da kendilerini sürekli olarak geliştirmeleri gerekiyor ki tercih sebebi olmaya devam etsin.

Şimdilik pdf açıyor ama office paketleri desteği yok. Muhtemelen onlar da gelecektir.

Fakat klasör sistemi benim çok hoşuma gitti. İnşallah daha da geliştirirler.

Office desteği olsa çok çok güzel olur.

POP3 veya IMAP erişim desteği de bekliyoruz.

1 Beğeni

Bunu geliştiricilere sormuştum, şöyle bir cevap gelmişti:

E-posta servisi dış erişime kapalı, sadece vuhuv üzerinden erişebilirsiniz. Servis belirli bir konuma geldiğinde kademe kademe dış erişime açabiliriz.

Şu an dış erişime açtığımız an virüslü telefon ve bilgisayarlar sebebiyle kısa sürede spam listelerine alınmamız kaçınılmazdır.

Hakikaten de yıllardır hiç spam mesaj almadım. Spam mesaj kutuma bir tane bile mail düşmedi.

4 Beğeni

benimde ne kadar oldu artık hatırlamıyorum. spam falan yok. çok güzel bir durum bu.