Google Drive ve benzeri bulut depolama sistemlerine alternatif olarak, Gaziantep Teknopark sunucularında barınan yerli ve milli arama motorumuz Vuhuv’un depolama çözümü duyuruldu:
Deneme aşamasında olduğu için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.
Vuhuv’u severek kullanıyorum ve bu depolama çözümleri için de Tebrik ediyorum. Türkiye’de “Arama Motoru” kavramına layık tek site diyebilirim.
Yıllardır web browser’ımın açılış sayfası Vuhuv. İlk onda arıyorum. Memnunum, gelişmesini ve yaygınlaşmasını istiyorum gerçekten. Okulda bilişim dersinde arama motorları konusunu anlatırken gururla yerli arama motoru olarak örnek verip defterlerine yazdırıp bilgisayarlarda denettiriyorum.
Ben çok kafa yormuyorum. Açılış sayfam Vuhuv, önce onda arıyorum, istediğimi bulamazsam diğerlerini deniyorum. Bazen önerilerde bulunup geri bildirim veriyorum Vuhuv ekibine.
Vuhuv 2019’dan beri aktif, ben de yıllardır severek kullanıyorum, değiştirmeyi de düşünmüyorum. İnşaallah geliştiricilerine birileri destek çıkıyordur. Proje çok güzel çünkü, sadece ekonomik sebeplerden kapanırsa kapanır. https://s.vuhuv.com/i/?i=2
Popüler işletim sitemlerinin kendine ait arama motorları var. Pardus bünyesinde yaşatılabilir.
Aslında işletim sistemlerinin arama motorları yok. Google, Yandex, Duckduckgo bir işletim sistemi değil. Bir işletim sistemiyle özdeşleşmiş bir tek Bing var.
Arama motoruyla işletim sistemi tamamen ayrı şeyler. Apple’ın da yok mesela.