Düşünüyorum… Bir şeyler üretilse ne olur?
Sonra diyorum ki hiçbir şey olmaz. Bizim halkımız değişime kapalı. Pardus’un kullanıcı kitlesinin büyük çoğunluğu kamu. Devlet olmasa Pardus bile bu kadar duyulmayacaktı.
Kendi halkımıza daha kendi ürünlerimizi kabul ettiremiyoruz.
Lisedeydim. Kimse Telegram kullanmıyordu. Ben arkadaşlarıma Telegram kurun, bakın bu özellik var, bu var dedim. Onlar hiç oralı bile olmadılar…
Şimdi ise üniversitedeyim. Arkadaşlarıma Pardus’u gösteriyorum “ne gerek var” diyor adam. Diğeri “oyun oynanıyor mu” diyor.
Bir konu hakkında arama sonucunun linkini atıyorum. Adam diyor ki; “Vuhuv.com ne”.
İnsanlara Android’i bile anlatamıyoruz. Açık kaynak diyorsun. “Açık işte, Apple kapalı kaynak daha güvenli” diyor.
Değer verdiğim bir arkadaşımın bana sorduğu bir soru var; “insanlar mı çok geri, ben mi çok zekiyim. Anlamadım.”
Bende bu sorunun cevabını tam anlamıyla bulamadım.
Bizde mi önümüze hazır geleni kullanmalıyız acaba? Düşünüyorum… Herhangi biri herhangi birşeyden daha güzel birşey üretse;
1- insanların bundan haberi olacak mı?
2- insanlar bunu kullanacak mı?
Bence kimse kullanmayacak. Yani ne üretirsen üret. Kimse alışkanlığını değiştirmeye uğraşmayacak. Çünkü bilmedikleri şeyler hakkında bile yorumları var. “Vuhuv.com ne” şurada da olduğu gibi…
Hedef kitlesi değişime kapalı insanlar için kim neden bişey üretmeye çalışsın ki?