Yine , yeni, yeniden UYAP e-imza giriş sorunu

Pardus Destek Ekibi de biz az :slight_smile: hukuk bilir , yazılım hiç bilmez :slight_smile: avukatları kendi halimize bıraktı sanırım. :slight_smile:
Bakanlık (UYAP destek), e-imza sağlayıcıya, e-imza sağlayıcı uygulama yapıcılara yönlendiriyor.

Sonuç ; elde var “sıfır”

Hiç olmazsa net ve mert bir şekilde “Pardus’ta çalışmaz” deyin olsun bitsin !

1 Beğeni

Millet yapay zekada çığır açtı. Biz de e-imza yı pardus da çalıştırmak için mesai harcıyoruz. Gerçekten yazık! Maalesef ülkemizde bir çok alanda iş ehlinde değil. Yıllar geçti hala Resmi dairelerde Windows kullanılıyor. Resmi yazışmaların çoğu MS Office üzerinden yapılıyor. Kamu da Windows ve MS Office kesinlikle yasaklanmalı! Pardus ve diğer açık kaynak kodlu alternatif uygulamalar kullanmayı zorunlu hale getirmek lazım.

1 Beğeni

Bir ara Pardus yaygınlaşması için yorum yapmıştım. Yaygınlaşması için önce uygulamaların Linux uyumlu olması ve Türkiyede satılan elektronik ürünlere linux desteği zorunluluğu getirilmesi . Yazılım seni tekeli eline almış windowsa yönlendiriyor istemeden malesef. Sanki Pardusun işi uygulamaları pardusta çalışır hale getirmek :frowning:

1 Beğeni

Bugünkü güncellemeler (firefox) sonrasında e-imza çalıştı.
Ehl-i Keyf UYAP :slight_smile:

Sadece 2 giriş sürdü, yine girilmiyor

Sorun eski alışkanlıklar ve birilerinin vindovs bağlantılı para kazanma durumu yeniliğe aşina olamama korku gibi gereksiz nedenler linuxa geçmek için karar veremeyen idarecilerin kullandığı windows da çalışan programların yerine pardus da çalışan muadillerini yaptırmak için bütçeden ödeme yapmayı göze alamamaları sebebiyle oluyor.Yoksa Ağ tabanlı bir paket program ile hepsi çözülür örnek E okul,MEBBİS,KBS vb.

1 Beğeni

JSignPdf çok güzel çalışıyor. Tüm sistemleri geri de bırakıp bunun üzerinden geliştirseler bari.

2 Beğeni

üstad bende gecenlerde aynı sorunu yaşadım. size sırasıyla yaptıklarımı yazıyorum.

1- Öncelikle ben java 11 kullanıyorum. O yüzden pardusun java kurucusu o konuda çok kullanışlı. Varsayılan java 11 olarak ayarladım.
2- Pardus yazılım merkezinden bir tek ben ark singer kurdum. Çünkü diğer programları sitesinden indirmemiz gerekiyor.
3- https://kamusm.bilgem.tubitak.gov.tr/islemler/surucu_yukleme_servisi/ bu siteden e imzanızın hangi versiyonu ise onu indirip kuruyoruz.
4- Uyap şablon editörünü de ben UYAP Editör buradan indirdim ve kurdum.

Sorun çözüldü benim bilgisayarımda. Bilgisayarınıza da başka program kurmanıza gerek yok. Pardus yazılım merkezinde olan programların versiyonları eski, yeni versiyonlarını sitesinden indirip kurulduğunda herhangi bir sorun kalmıyor.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim.
deneyip, sonuçlarını paylaşacağım inşallah.
hayırlı bayramlar

Üstadım rica ederim. Sizede iyi bayramlar.

1 Beğeni

Söylediklerinizi uyguladım , umarım “Bayramlık” :smile: olmaz ve çalışmaya devam eder.
Teşekkür ederim.

Çalıştıysa iyi :slight_smile: Anladığım kadarıyla yeni versiyonları kontrol etmek gerek kendi sitesinden . Uygulamalarında yeni sürüm çıktığında bilgilendirme mesajı vermesi güzel olur . Sürümünüz eski diye .

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.