Yine , yeni, yeniden UYAP e-imza giriş sorunu

Yeni ve Java dan bağımsız olarak çalıştığı belirtilen “imzalayici-unix.deb” (Pardus sürümü) uygulamasını yükleyerek UYAP avukat portala giriş yapan meslektaşlarım var mı?
Tüm denemelerime rağmen (açıklamada belirtilen * **Bagimliliklari:**libstdc++6, libccid, libusb-0.1-4, pcscd, libpcsclite1 de yükleyerek) çalıştırmak mümkün olmadı .
Ekranda “E-imza uygulaması bulunamadı” , imzalayici uygulamasından sertifikalar sorgulamasından “cihazınıza bağlı e-imza sertifikası bulunamadı” , “Güvenlik token’i veya akıllı kart için (/usr/lib/imzalayici/drivers/libakisp11.so) ara katman yazılımının yüklenmesi sırasında hata oluştu.” gibi hata mesajlarını veriyor.
E-devlet ile girişte ise sorun yaşamıyorum.
Tabi e-devlet ile her girişte TC kmimlik ve ekrandaki doğrulama kodunu girmek sonra aç ılan uygulamada da yeninde doğrulama kodu ve pin kodunu girmek yerine Pardus olmayan (!) sistemlerdeki gibi uygulamayla sadece “pin kodu” ile girmenin kolaylığını inatla : ) Pardus kullanan :slight_smile: avukat olarak ben de yaşamak istiyorum.
Teşekkür ederim

sudo dpkg --install imzalayici-unix.deb

Sitelerinde böyle bir kurulum demişler ama bu yanlış bir kullanım.

Siz terminalden değil de, çift tıklayarak Pardus Paket Kurucu ile kurun.

Yine terminalden kurmak isterseniz böyle kurun:

sudo apt install ./imzalayici-unix.deb

Ayrıca bu yaşadığınız sorunları buraya değil bu uygulamayı geliştirenlere yazmalısınız. Uygulamanın düzgün çalışması ve paketlenmesi geliştiricisinin sorumluluğunda.

1 Beğeni

Terminalden ve paket yükleyiciden de ayrı ayrı kurulum yaparak denedim.
Ve haklısınız ; sorumluluk geliştiricinin … Ama konu Pardus olunca “geliştirici” lerden sonuç almak mümkün olmuyor.
Ve haksızsınız :slight_smile: Forum bir nevi “baba ocağı” gibi.
Cevabınız için için teşekkür ederim

2 Beğeni

merhabalar, mesajınızdan analdığım kadarıyla sorununuz cevap bulmuş. konuyu Çözüldü olarak değiştirebilir misiniz?

Maalesef çözülmedi, sorun devam ediyor

Sitelerinde yıllaar yıllar önce desteği biten “5 Kurumsal” ve “17.2” sürümlerinin desteklendiğini (ki açıp denediklerini bile zannetmiyorum.) yazıyorlar.

Bir uygulamanın kendi geliştiricisi Pardus’ta düzgün çalışması için bir şey yapmıyorsa biz ne yapabiliriz ki?

Örneğin Microsoft gelip “ya kardeşim bu e imza çalışmıyor dur ben bir şeyler yapayım” diyor mu? Veya Apple gelip “e imza macos’te çalışmıyormuş ben düzelteyim” diyor mu?

Uygulama geliştiricisinin maili, adalet bilgi işlem vs. ne varsa, buralardan bu uygulamayı geliştiren ekiple iletişime geçmeniz tek çareniz.

Cimer’e bile yazılabilir.

Şöyle bir mail buldum bilgi işlem için: bigm@adalet.gov.tr

Bu konunun linkini veya bu konudaki metni aynen buraya yollayın, geliştiricileri açsın baksın, Pardus 23 üzerinde denesin, adam gibi paketlesin hatta mağazaya direkt koyulsun.

Sonra siz gelin tek tıkla gelip indirin, sorunsuz kullanın, keyfinize bakın, bunun yolu yordamı budur.