Yüklemeli miyim?

Gördüğüm kadarıyla şu anda Pardus ta hatalar görülmekte. Acaba Pardus’a şu anda kalıcı olarak geçilir mi? Yoksa gelişmesi mi beklenmeli.

1 Beğeni

Selamunaluyküm
Hocam hatadan kastınız tam olarak neydi. Şu ana kadarki en kararlı durumunda.

2 Beğeni

Hocam becerememe değil de daha çok alışkanlıktan dolayı ilk başta zorlanılabiliyor. Sonuça belli bir zaman windows kullandıktan sonra ilk günden alışmak zor olabiliyor. İnternetten bi kaç vidyo bakılsa temel mantığı anlaşılıyor yavaş yavaş.

1 Beğeni

Pardus, Debian tabanlı bir Proje. Debian ise 1993’ten beri geliştiriliyor ve Debian geliştikçe, Pardus’ta gelişiyor. Yani Pardus temeli bakımından yeni bir proje değil, yani geliştirilmesini bekleyeceğiniz bir durum ortada yok.

Teknoloji geliştikçe, Debian/Pardus’ta kendini yenileyecek. Yeni üretilen bazı donanımların (kapalı kaynak olanlar) uyumluluk süreci oluyor. Onun dışnda bir sorun yaşanmıyor. Bu durum şimdi tersine dönmeye başladı. Çoğu üretici kademeli olarak açık kaynak donanımlar çıkartmaya başladı. Temeli oturmuş bir sistemde gelişme beklenecek bir şey değil, kullanırken gözlemlenecek bir şey.

Kullanmaya başlayın inanın vakit hızlı geçiyor. Ben Pardus kullanmaya Pardus 17.2 sürümü ile başlamıştım. Şimdi Pardus 23.2 sürümünü kullanıyoruz. Aradan 6 yıl geçmiş. Sadece başlangıçta alışma sürecinde sabır gerekli. Bunun haricinde bir endişeniz olmasın.

Sanılanın aksine Linux’ta oyun da oynanılabiliniyor. Eğer böyle bir endişeniz varsa veya hâli hazırda kullandığınız bir yazılım varsa onun alternatiflerini bulma konusunda buradan yardımcı olabiliriz.

4 Beğeni

Ben yeni yükledim çok güzel ve stabil gözüküyr

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.