Z kitap açılmıyor

Selamlar akıllı kitap uygulamasını wine üzerinden açmaya çalıştığımda resimdeki hatayı alıyorum. Nasıl düzeltebilirim?

Selamlar hocam,

exe’ler windows için olduğundan çalışması ya da çalışmaya devam etmesi garanti değil hocam. sistemler güncellendikçe çalışan yazılım çalışmamaya, çalışmayan yazılım ise çalışmaya başlayabilir. Bu sebeple:

yayınevinin internet sayfasını ziyaret edip pardus uyumlu dosyaları varsa onları indirip kullanır mısınız?
Eğer yoksa yayıneviyi arayıp pardus uyumlu uygulamasını talep eder misiniz?

Normalde wine ile çalışıyordu. Tabiki gönül tüm sistemlerin Pardusa uygun olarak yapılması.

hangi yayınevi bu dosya?

Hocam birşey önereceğim ama biraz riskli olduğu için çekiniyorum: Wine’ı harici depodan güncellemek.

Şu anda Pardus’un masaüstü sürümündeki wine, eski bir sürümdedir. Eğer etkileşimli tahtanızda wine ile sorunlar yaşıyorsanız güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Ben de bir ev kullanıcısı olarak, düzgün çalışmayan bir oyunu sürüm yükselterek çalıştırdım. Ama bu önerim garanti değildir ve kurumlarda bu işlem yasak mı değil mi bilemiyorum.

Aşağıda anlattığım yöntemi önermiyorum ve sorumluluk kabul etmiyorum. Arz ederim.

Nasıl yapılır:

Önce 32 bit mimari desteğini etkinleştirmemiz gerekiyor:

sudo dpkg --add-architecture i386

WineHQ GPG anahtarlarını ekliyoruz:

sudo mkdir -pm755 /etc/apt/keyrings
sudo wget -O /etc/apt/keyrings/winehq-archive.key https://dl.winehq.org/wine-builds/winehq.key

Wine-HQ deposunu ekliyoruz:

sudo wget -O /etc/apt/sources.list.d/winehq.list https://dl.winehq.org/wine-builds/debian/dists/bullseye/winehq-bullseye.sources

Depo kayıtlarını güncelleyelim:

sudo apt update

Kararlı son wine sürümünü kuruyoruz:

sudo apt install --install-recommends winehq-stable

Kurulum sonrasında wine’ın bazı eklentileri indirip kurması gerekiyor (mono ve wine-gecko gibi). Bunu yapmak için:

winecfg

yapıyoruz. Ardından exe uzantılı zkitaplarınızın çalışıp çalışmadığını yoklamalısınız.

Unutmayın, ben bunları size tavsiye etmedim, siz de görmediniz :shushing_face: :crazy_face:

hocam bizdede aynı sorun wine ile ilgili bir sorun var